O Savcılar Dosyadan Alındı!

O Savcılar Dosyadan Alındı!

.

 "17 Aralık" soruşturmasını yürüten savcılar Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Mustafa Erol dosyadan alındı. Dosyada sadece savcı Ekrem Aydıner kaldı.

"17 Aralık" soruşturmasını yürüten 4 savcıdan 3'ü dosyadan alındı.
16 Ocak'ta Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Hadi Salihoğlu geçen hafta basın mensuplarıyla yaptığı tanışma toplantısında, "Buraya geldiğimiz belli olsun. Esaslı görev değişiklikleri yapacağız" diye açıklama yapmıştı. 

TEK SAVCI KALDI 

Salihoğlu, ilk görev değişikliklerini yaptı. Üç bakan çocuğu ile iş adamları Rıza Sarraf ve Ali Ağaoğlu'nun da şüphelileri arasında bulunduğu "17 Aralık" soruşturmasına bakan Kaçakçılık ve Narkotik Suçlar Bürosunda görevli savcı Celal Kara ile Memur Suçlarına bakan Mehmet Yüzgeç'in görev yerleri değiştirildi. Eski Başsavcı Turan Çolakkadı tarafından sonradan görevlendirilen Mustafa Erol da 17 Aralık dosyasından alındı. Celal Kara, İnfaz-İlamat Bürosu'nda İnfaz Savcısı olarak görevlendirildi.
Soruşturmada sadece savcı Ekrem Aydıner kaldı. Dosyaya yeni savcılar görevlendirilip görevlendirilmediği konusunda bir açıklama yapılmadı.

17 ARALIK OPERASYONU

17 Aralık'ta, savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç, bir buçuk yıldır yürüttükleri yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında operasyon düzenlemişti. Operasyonda, eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın oğulları gözaltına alınmıştı. Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan tutuklanmıştı. Dosyada daha sonra, Savcı Mustafa Erol ve Savcı Ekrem Aydıner de görevlendirilmişti. Görevden alınan savcılar Celal Kara ile Mehmet Yüzgeç'in iddianameyi bitirmek üzere oldukları öğrenildi.

SARRAF KARARINA İTİRAZ ETMİŞTİ

Bu arad Savcı Celal Kara'nın, Rıza Sarraf'ın mal varlığına konulan tedbir kararının mahkeme tarafından kaldırılmasına da itiraz ettiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı