O OPERASYONU BİZZAT MUAMMER GÜLER AÇIKLAMIŞ

O OPERASYONU BİZZAT MUAMMER GÜLER AÇIKLAMIŞ

Sabah yapılan operasyonun sanık avukatlarına suçlamaya ilşkin dosya yasağı konduğundan net bilgiler alınamıyor Ancak Savcılığın açıklamasının içerisinden çıkarılan ip uçlarına dayanılarak ortaya çıkan iddiaların ayrıntıları netleşmeye başladı.

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "14 Aralık Soruşturması" nın 4 yıl önce, 2010 yılında gerçekleştirilen bir terör operasyonundaki çelişki ve bulgulara dayandığı ileri sürülüyor. Söz konusu operasyon İstanbul ağırlıklı olmak üzere 22 Ocak 2010'da "El-Kaide" ye yönelik düzenlenmişti.İşi tuhaf yanı ise eğer gerçekten suçlama bu operasyona ilşkinse o tarihte yapılan operasyonu bizzat içişleri bakanı Muammer güler neden açıklıyor ?

OPERASYONUN ADI 2 GÜNDE DEĞİŞTİ 

İddiaya göre 2010 yılındaki bu operasyon "Tahşiyeciler" grubuna yönelik başlatıldı.. Mahkemeden dinleme kararı alındıktan 2 gün sonra resmi evraklarda operasyonun adı "El-Kaide yanlısı Mehmet Doğan grubu" olarak değişti.

İşte bu çelişkinin "14 aralık operasyonu"nda gözaltına alınan şüphelilere yöneltilecek sorulurdan biri olduğu öğrenildi. 

"FARKLI" OPERASYONLARDA "AYNI" BOMBA 

Günlerdir konuşulan ancak ve bugün operasyonlara dönüşen soruşturmanın delillerden birinin "aynı" sis bombalarının "farklı" operasyonlarda ele geçirildiğinin belirlenmesinin olduğu belirtiliyor. .

AYNI BOMBA HEM ZİR VADİSİNDE HEM BAHÇELİEVLER'DE

2010 yılında gruba yapılan baskınlarda ele geçirilen sis bombasıyla "Zir Vadisi"nde yapılan kazılarda bulunan sis bombasının seri numaralarının aynı olduğu belirtiliyor. Biri "Ergenekon" diğeri "El - kaide", birbirinden çok farklı gruplara yönelik operasyonlarda tek bir bombanın 2 kez bulunmasının "14 aralık soruşturması" nin dikkat çekici delilleri arasında olduğu belirtiliyor. Zir Vadisi'nde bulunan sis bombasının gruba yönelik Bahçelievler'de bir evde yapılan aramada yine bulunduğu iddia ediliyor.

İKİ KERE BULUNAN BOMBA İDDİASI

Yine Kartal'da 2009 yılında bir operasyonda ele geçirilen bir başka el bombasının seri numarasının, bu gruba yönelik düzenlenen operasyonda bulunan bir el bombası ile aynı olduğu belirtiliyor.


GÜLEN'İN TALİMATIYLA YÖNLENDİRME İDDİASI

Öte yandan Hidayet Karaca'nın, Fettullah Gülen'den aldığı talimatlarla "Şefkattepe" ve "Tek Türkiye" dizilerinin temasına müdahale edildiğinin ileri sürüldüğü soruşturmada bazı gazetecilerin geçmiş dönemde yapılan operasyonların başlangıcı ve gelişmesiyle ilgili maksatlı değerlendirmeler yaptığının iddia edildiği ileri öğrenildi.

2010 YILINDAKİ OPERASYON

"14 aralık operasyonları" nın dayandığı belirtilen söz konusu operasyon ve sonuçları dönemin valisi Muammer Güler, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Komutanı Dr. Kurmay Albay Hamza Celefoğlu'nun hazır bulunduğu açıklamayla duyuruldu..

57 GÖZALTI, EL BOMBASI, TABANCA

Ankara, Erzurum, Kayseri, Kırıkkale, Muş, Niğde ve Samsun İl emniyet müdürlükleriyle birlikte ortaklaşa düzenlenen operasyonda 57 kişi gözaltına alındı.. Operasyonda, 3 adet el bombası, 1 adet sis bombası, 7 tabanca ile fişek, hançer, kılıç ve örgütsel döküman ele geçirildiği açıklandı.Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler arasında Emekli imam Mehmet Doğan da bulunuyordu. Gözaltına alınan Doğan'ın, grubun lideri olduğu ileri sürüldü.

OPERASYON AÇIKLAMASINI MUAMMER GÜLER YAPMIŞTI

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı