O müezzin hakkında soruşturma

O müezzin hakkında soruşturma

Dolmabahçe’de polisle direnişçiler arasındaki çatışmalarda yaralılara kapılarını açan ve Gezi Parkı direnişi hakkında iktidarın “Camide içki içtiler” kara propagandasına konu olan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii Müezzini hakkında İstanbul Müftülüğü soruşt

Dolmabahçe’de polisle direnişçiler arasındaki çatışmalarda yaralılara kapılarını açan ve Gezi Parkı direnişi hakkında iktidarın “Camide içki içtiler”  kara propagandasına konu olan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii Müezzini Fuat Yıldırım hakkında İstanbul Müftülüğü soruşturma açtı.

Milliyet gazetesinin haberine göre İstanbul Müftülüğü, Valide Sultan Camii’nde yaşananlarla ilgili inceleme başlattı. İnceleme kapsamında Beyoğlu İlçe Müftüsü Recai Albayrak da camiye gelerek müezzin Yıldırım'ın bilgisine başvurdu.

Yaklaşık 3 saat süren görüşmede caminin güvenlik kamera kayıtlarının da incelendiği öğrenildi. Yaşananlar sonrası müezzin Yıldırım'ın yıllık izne çıktığı da ifade edildi.

Doğrudan Başbakan Erdoğan tarafından  ” Camide içki içtiler” diyerek direniş hedef gösterilmiş, Erdoğan kendi tabanını saflaştırmak için bu söylemi ısrarla tekrarlamıştı.

Oysa Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini gazetecilerle yaptığı görüşmede   “Kimsenin uygunsuz davranışı yoktu. Alkol alındığını görmedik” demişti. 

MÜEZZİN BÖYLE KONUŞTU

AKP eski milletvekili Süleyman Gündüz Camiinin müezzini Fuat Yıldırım ile görüşmüştü. Yıldırım'ın anlattıklarını Gündüz dün Yenişafak gazetesinde yayınlanan köşesinde şöyle aktarmıştı;

Cami müezzini Fuat Yıldırım olayları yeniden yaşar gibi anlattı. Ayrıca tümünün görsel kayıtlarını yapmış. Cumartesi ve Pazar akşamı Dolmabahçe'de biriken göstericilere polis müdahale edince bir grup camiye sığınmak zorunda kalmış. İlk gün yeterli bir zaman bulunduğu için ayakkabıları çıkartarak camiye girmişler. İkinci gün müdahalenin şiddet dozu arttığı için göstericiler can havliyle ayakkabılarını çıkartmadan cami kapısının anahtarını kırarak içeri girmişler. Müezzin Fuat Bey göstericileri sakinleştirmiş, yaralananlara camide tedavi imkânı tanımış. Ne alkol alan ve ne de içen bir kişi görmemiş. Polislerle konuşmuş ve ortalık sakinleşince göstericileri camiden sükûnetle çıkartmış. Son cemaat mahfilindeki pencerede ezik bir bira kutusu kalmış. Oraya nasıl bırakıldığını görmemiş. Olay özetle böyle gelişmiş. 

Bu olay tarihi bir kırılma anıydı. Göstericiler camiye sığınamasa ve caminin pencerelerini kırarak ve ortalığı tahrip ederek içeri girmiş olsalar ortaya çıkacak manzaranın sonuçlarını tahmin edebilir misiniz? Müezzin Fuat Yıldırım davranışının bu ülkeyi nasıl bir tehlikeden kurtardığının farkında değil. Bunu tahrik yöntemi olarak kullanmaya kalkanların da ülkeyi nasıl bir tehlikenin eşiğine getirdiklerinin. Faiz lobisinin kurduğu pusuyu, dış güçlerin ve illegal örgütlerin hesaplarını bilmem. Bunlara karşı tedbir almak ve mücadele etmek hükümetin görevidir; amma saf düşüncelerle olaylara katılan gençleri anlamamız gerektiğini düşünüyorum