O MÜDÜR'DE GİTTİ

O MÜDÜR'DE GİTTİ

.

 Urla Villalarında Bahsi Geçen Müdür Görevden Alındı

Urla'daki villalarla ilgili ortaya çıkan ses kayıtlarında kendisinden bahsedilen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu görevden alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesiyle birlikte tatil yaptığı, İzmir'in Urla ilçesine bağlı Zeytineli beldesindeki villalarla ilgili ortaya çıkan ses kayıtlarında kendisinden bahsedilen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu görevden alındı. Yerine, Bilecik Çevre ve Şehircilik Il Müdürü Selahattin Varan atandı.


1. DERECE SİT ALANI ARAZİYE KAÇAK VİLLA


Hacılar Koyu’ndaki 1. derece sit alanı olan araziye kaçak villa yapıldıktan sonra bölgenin 3. derece site çevrildiği iddia edilmişti. Meselenin çözümü için Başbakan Erdoğan’ın doğrudan talimatıyla Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya ve Urla Kaymakamı'nın devreye girdiği iddiası da bazı gazete ve internet sitelerinde yer aldı. O.B. ile iş adamı M.L.P. arasında geçen ve internet sitelerine düşen konuşmalarda, altı ay önce Kayseri’den İzmir’e atanan İl Müdürü Şahinoğlu’ndan da bahsediliyordu.

"MESAFELİ VE KORKAK"

İzmir’e yeni gelen Şahinoğlu’nun konuya biraz daha "mesafeli ve korkak" durduğu, O.B. il M.L.P. arasındaki konuşmada yer almıştı. 2013 Ağustos ayında İzmir'e atanan Şahinoğlu, 3 Şubat 2014'te bakanlık oluruyla görevinden alındı.