O Müdür Neden Veli Toplantısını Camii'de yapmış?

O Müdür Neden Veli Toplantısını Camii'de yapmış?

Camide veli toplantısı yapan Niğde İl Milli Eğitim Müdürü'nün icraatları TBMM'ye taşındı

 
 
Camide veli toplantısı yapan Niğde İl Milli Eğitim Müdürü'nün icraatları TBMM'ye taşındı
 
Niğde'da camide veli toplantısı düzenleyerek gündeme gelen İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci hakkında farklı iddialar Meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen soru önergesinde, Ekinci'nin bir yıldır Öğretmenevi'ne fatura ödemediği ve kendisine fiş vermek isteyen garsonlara "O fişleri ağzına tıkarım" dediği öne sürüldü. CHP'li Şafak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, "Soruşturma başlatacak mısınız?" diye sordu.
 
 
Şafak soru önergesinde, Niğde'de Bağlama Camii'nde, Cuma namazı öncesi, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci öncülüğünde "Cuma Buluşması" adı altında bir toplantı düzenlendiğini hatırlattı. Ekinci'nin bu toplantının amacının öğrenci velilerine ulaşmak olduğunu ve bu toplantıları her hafta Cuma günü düzenleyeceğini belirttiğini anlatan Şafak şunları ifade etti:
"Bu uygulamaya tepki gösteren öğrenci velileri ve birçok sayıda vatandaşımız yaşanan olaydan huzursuz olduklarını; İl Milli Eğitim Müdürü’nün, Niğde Öğretmenevi'nden 1 yıl boyunca yemek paralarını ödemeden faydalandığı, çay, kahve fişi kesmek isteyen garsonlara, 'Bu fişleri sizin ağzınıza tıkarım' dediği, kendisine makam aracı ve şoför tahsis edildiği halde hafta sonları makam aracının şoförlüğünü kendisi yaparak il dışına çıktığı, öğretmenlere, 'Laikçiler, Atatürkçüler bana saldırsınlar ki, ben Müsteşar olayım, bu zaten benim isteğim' dediğini tarafıma iletmişlerdir." 
Doğan Şafak önergesinde camideki toplantıyla ilgili bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sorarken, şu ifadelere de yer verdi:
 
ÖĞRENCİ DÖVMEKTEN CEZA ALMIŞ
 
"Ekinci’nin, öğrenci dövmekten, hakaretten, açılan soruşturmada 13.01.2009 tarihinde kendisine maaş kesim cezası verildiği, daha önceki yıllarda başka konularda da soruşturma geçirdiği iddiaları doğru mudur? Eğer doğru ise; maaş kesim cezası almış, müdür yardımcılığı görevinden alınmış birinin, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanması hukuka aykırı değil midir? 1 yıl boyunca yemek paralarını ödemediği iddiası doğrultusunda yasal bir çalışma başlatacak mıdır? İl Milli Eğitim Müdürünün hafta sonları makam aracıyla il dışına çıkışı ile ilgili görevlendirme yapılmış mıdır? Ekinci hakkında görevi kötüye kullanmaktan şikâyette bulunulduğu, Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma açmak için resmi yazı yazdığı, ancak Niğde Valiliği’nin dava açılmasına izin vermediği doğru mudur?"