O CESEDİ CADDELERDE BÖYLE DOLAŞTIRMIŞLAR (+18)

O CESEDİ CADDELERDE BÖYLE DOLAŞTIRMIŞLAR (+18)

Sabah Gazetsinde yer alan haberde "güvenlik nedeni ile bir kaç metre çekildi" denilen cesedin aracın içinden çekilen görüntülerde sokak sokak gezdirildiği net bir şekilde görülüyor.

Şırnak'ta özel harekat timleri tarafından yaralı haldeyken vurularak öldürüldüğü ve akrep tipi zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklendiği belirtilen Hacı Lokman Birlik'in görüntüleri ortaya çıktı.Oda tv.nin haberinde yayınladığı görüntülerde Sabah Gazetsinde yer alan haberde "güvenlik nedeni ile bir kaç metre çekildi" denilen cesetin aracın içinden çekilen görüntülerde sokak sokak gezdirildiği net bir şekilde görülüyor.

SABAH GAZETESİ BOMBA TUZAĞI DEDİ AMA

Sabah gazetesi, cesedin bomba tuzağına karşı birkaç metre sürüklendiğini, bunun rutin bir uygulama olduğunu belirtmişti. Ancak ortaya çıkan görüntülerde cesedin sürüklenerek caddelerde uzun süre dolaştırıldığı görülüyor. Görüntülerin, cesedi sürükleyen araç içinden çekildiği anlaşılıyor.

DEMİRTAŞ PAYLAŞMIŞTI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hacı Lokman Birlik'e ait olduğu belirtilen ve sürüklendiği anda çekilen bir fotoğrafı Twitter hesabından paylaşarak "Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak'ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü" diye yazmıştı.

Söz konusu fotoğrafın paylaşılmasının ardından  hükümetin medyadaki seslerinden Sabah gazetesi "cesedin yerde sürüklendiğini" doğruladı ve bomba tuzağına karşı "rutin bir uygulama" olduğunu belirti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı da zırhlı araca bağlanan ve iple sürüklenen kişiyle ilgili açıklama yaptı. Olayla ilgili soruşturulma başlatıldığını duyuran bakanlık,"Sosyal medyaya yansıyan ve Şırnak'ta yaşandığı iddia edilen hadiseyle ilgili soruşturma açılmıştır. İddialar tüm boyutlarıyla araştırılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Terörle mücadelemiz hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasında bulundu.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER (+18)

 

Kaynak:Haber Kaynağı