O bakanlıkta skandal ihale

O bakanlıkta skandal ihale

Referandum sürecinde Hollanda ile kriz çıkartan Fatma Betül Kaya Sayan'ın Bakanlığında bakın ihaleler nasıl yapılıyor

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açılan ve sonuçlanmasına rağmen iptal edilen ihaleler, ortalığı karıştırdı. 
KAMU YARARI AÇIKLAMASI

İhalelerden en önemlileri, bakanlık ve bağlı birimlerinin uçak bilet organizasyonu ile İslam İşbirliği Zirvesi Bakanlar Konferansı organizasyonu oldu.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın uçak, bilet organizasyonu ihalesine Alabanda, Ultra Turizm, Ceng Turizm, Ayakizi Turizm, Adors Turizm teklif verdi. İhaleyi en düşük teklifi veren Alabanda firması kazandı. Ancak ihale son dakikada iptal edildi. Daha sonra iş, ihaleye katılan firmalar arasında adı bile olmayan “H.” firmasına verildi.

SON DAKİKADA İPTAL EDİLDİ

Bakanlığı karıştıran bir diğer ihale ise, İstanbul'da yapılan “İslam İşbirliği Teşkilatı 6. Bakanlar Konferansı” organizasyonu oldu. Bu ihaleye de Serenas, Zed, Visitur, VİP, Altus, SCK, Simas, Aron, Flap, Ultra ve Alabanda firmaları katıldı. Ancak bu ihale de diğer ihale gibi son dakikada iptal edildi ve 2.4 milyon liraya listede adı olmayan “B.” adlı firmaya verildi.

Katılımcı firmalara, “organizasyon iptal edildi" gerekçesiyle ihalenin iptal edildiği iletildi. Ancak daha sonra organizasyonun iptal edilmediği, aynı tarihte yapıldığı ve ihaleye dahi girmeyen firmaya verildiği belirlendi.

BAKANLIK: KAMU YARARI SÖZ KONUSU

Aile Bakanlığı yetkilileri ise “İptaller kamu yararı gereği yapılmıştır. Kamu kaynaklarını daha doğru kullanma amacıyla hareket edilmiştir. Yapılan araştırmalar sonucu, daha düşük fiyat veren firmalar tercih edilmiştir'' açıklaması yaptı.

İlgili Haberler