NUTELLA'YA BOYKOT ÇAĞRISI

NUTELLA'YA BOYKOT ÇAĞRISI

Fransa Çevre Bakanı Segolene Royal, vatandaşlardan ormanların yok olmasına yol açtığı için palmiye yağından üretilen Nutella tüketmemelerini istedi.

''Canal plus'' televizyon kanalına konuşan Fransa Çevre Bakanı Segolene Royal, Nutella'yı imal eden Ferrero şirketine ise farklı maddelerle aynı ürünü üretmesi çağrısı yaptı.

Royal, ''Bizim giderek yok olan ormanlar yüzünden çok sayıda ağaç dikmemiz gerekiyor. Şu anda durum küresel olarak alarm verici boyutta. Bu yüzden, palmiye ağacı yağından yapıldığı için Nutella yemeye artık son vermek gerekiyor'' diye konuştu.

Fransız bakan, ''palmiye ağaçlarının tahribatının çevreye büyük zarar verdiği'' uyarısında bulundu.

Nutella'yı üreten İtalyan firması ise Fransız bakanın açıklamasının ardından yayınladığı basın açıklamasında şirket olarak ''çevreye duyarlı bir politika'' izlediklerini bildirdi.

Açıklamada, şirketin palmiye yağını sorumlu bir şekilde tüketme konusundaki kararlılığının süreceği belirtildi.

Ferrore, palmiye yağının yüzde 80'ini Malezya'dan, geri kalanını Endonezya, Brezilya ve Papua Yeni Gine'den temin ediyor.

Fransız Senatosu'nda bir grup senatör 2,5 yıl önce kilo aldırıcı olması ve çevreye verdiği zarar yüzünden palmiye yağı üzerine yüzde 300 vergi koymak için tasarı sunmuş, ancak bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı