NUSAYBİN'DE ŞEHİT OLAN 1 BİNBAŞI 4 POLİS MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

NUSAYBİN'DE ŞEHİT OLAN 1 BİNBAŞI 4 POLİS MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Emniyet Amiri Doğan Sakarya için Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.Törene,...

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde bugün öğleden sonra PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman'ın Pendik Kaynarca'daki evinde yas var.

MAHALLEDE YAS

Binbaşı Karaman'ın şehit olduğu haberi, ailesine akşam saatlerinde askeri yetkililer tarafından bildirildi. Haberin duyulması üzerine, şehit binbaşının oturduğu ev ile sokağa Türk Bayrakları asıldı. Komşularının da evlerine bayrak astıkları görüldü.

ZİYARETÇİ AKINI

Şehit Binbaşı Ahmet Karaman için sokağa taziye çadırı kurulurken, komşuları da acılı aileye başsağlığı ziyaretine gelmeye başladı.

ANNESİNİN YANINA DEFNEDİLECEK

Şehit Binbaşı Ahmet Karaman'ın cenazesinin, Mardin'de yarın yapılacak törenin ardından İstanbul'a getirilerek, vasiyeti üzerine Kaynarca'da annesinin yanında toprağa verileceği öğrenildi.


 

   

ŞEHİT SAKARYA, TÖRENLE UĞURLANDI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde şahit olan 5 güvenlik görevlisinde sabahki saldırıda şehit düşen Emniyet Amiri Doğan Sakarya için Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

İL MÜFTÜSÜ DUA OKUDU

Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Tören, şehidin cenazesinin Devlet Hastanesi morgundan alınıp, alana getirilmesi ile başladı. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un şehit için dua okuması ile sona erdi.

ARKADAŞLARI TEKBİRLERLE TAŞIDI

Törenden sonra şehit emniyet amirinin silah arkadaşları, şehidin cenazesini tören mangası yerine kendileri tekbirlerle ambulansa taşıdı. Şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya'nın cenazesi toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Manisa'ya gönderildi.

VALİLİĞE BAYRAKLA YÜRÜYÜŞ

Törenden sonra bir grup vatandaş ellerinde dev Türk bayrağı ile Emniyet Müdürlüğü'nden valiliğe kadar teröre tepki yürüyüşü yaptı.

ŞEHİT 2 POLİSİN KİMLİKLERİ

Nusaybin'den Emniyet Amirleri Doğan Sakarya ve Zafer Kurt'la, Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman'dan sonra şehit olan 2 polisin daha kimlikleri açıklandı. Şehit polislerin Özel Harekat'ta bomba uzmanı olarak görevli Salih Taç ile Erkan Başpehlivan belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı