NUSAYBİN'DE PKK YANDAŞLARI KOMİSERİ VURDU

NUSAYBİN'DE PKK YANDAŞLARI KOMİSERİ VURDU

Yaşanan olaylar sırasında göstericiler arasından bir kişinin tabanca ile ateş etmesi sonucu komiser Mehmet Kuşçu, sağ ayağından yaralandı

NUSAYBİN'DE 1 KOMİSER TABANCA İLE AYAĞINDAN VURULDU

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde çıkan olaylarda komiser Mehmet Kuşçu, göstericilerin tabanca ile açtığı ateşte ayağından yaralandı. Olay, göstericilerin Nusaybin'in Ahmet Kaya Köprüsü üzerinde barikat kurarak yolu kapatması üzerine başladı. Yol kapatan göstericilere polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Yaşanan olaylar sırasında göstericiler arasından bir kişinin tabanca ile ateş etmesi sonucu komiser Mehmet Kuşçu, sağ ayağından yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürülen Kuşçu, tedavisinin ardından taburcu edildi.


Polis, tabanca ile ateş açan saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 16'ncı yıldönümü ve Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesini Elazığ'da protesto eden iki grup arasında kavga çıktı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin...

ELAZIĞ'DA 2 GRUP ARASINDA KAVGA ÇIKTI

Öte yandan, Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 16'ncı yıldönümü ve Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesini Elazığ'da protesto eden iki grup arasında kavga çıktı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin üst tarafından toplanan yaklaşık 200 kişilik grup içerisinde bulunan yüzleri maskeli 3 kişi, DBP İl Başkanı Baki Acar’ın konuştuğu sırada maytap ve ses bombası atınca ortalık karıştı. Polis gruba müdahale ederken, DBP'liler, olay çıkaranları tanımadıklarını ve provakasyon yaptıklarını söyledi. Polis maytap atanlardan 2'sini yakalayarak gözaltına aldı. Bu sırada polis müdürü grub üyelerini dağılmaları için megafonla sık sık uyardı. Polis müdahalesinden sonra DBP'liler ile Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protosto eden grup arasında kavga çıktı. DBP'lilerin, diğer grupta bulunanların yanlarından ayrılmasını isteyince taraflar arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti. Polis grupları ayırırken, BDP'liler daha sonra il binasının önüne giderek, basın açıklamasından sonra dağıldı.

NUSAYBİN'NDE YDG-H ÜYELERİ İPEK YOLU'NDA BARİKAT KURDU

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Barış Parkı'nda bir araya gelen binlerce kişi Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişini sloganlarla protesto etti. Aralarında Mardin DBP ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu grup, Lozan Caddesi'nden Mitanni Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü. Yapılan konuşmalardan sonra kalabalık dağılmaya başladı. Bu sırada Abdulkadirpaşa Mahallesi Şirin Sokak, Çağ Çağ Caddesi'ni ve Uluslararası İpek Yolu'nu çöp konteynırları ve taşlarla trafiğe kapatan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik- Hareketi (YDG-H) üyeleri, Öcalan'ın Ahmet Kaya Köprüsü ve hastane yolundaki köprü üzerinde polise molotof, havai fişek ve ses bombalarıyla saldırdı. Polis de göstericilere basınçlı su ve gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Olaylar ilçenin bir çok yerinde devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı