NUSAYBİN'DE ÇATIŞMA; 1KADIN ÖLDÜ 2 ÇOCUK YARALI

NUSAYBİN'DE ÇATIŞMA; 1KADIN ÖLDÜ 2 ÇOCUK YARALI

Çıkan çatışmalarda çoğu kere nedense kadın, çocuk ve yaşlılar çlüyor yaralanıyor. Bu gün meydana gelen olaylarda yine bir kadın öldü 2 çocuk yaralandı.

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde dün başlayan sokağa çıkma yasağının 2'inci gününde güvenlik güçlerinin hendekleri kapatması sırasında, PKK'lılarla zaman zaman olaylar çıkıyor. Çıkan çatışmalarda çoğu kere nedense kadın, çocuk ve yaşlılar çlüyor yaralanıyor. Bu gün meydana gelen olaylarda yine bir kadın öldü 2 çocuk yaralandı.

KADIN ÖLDÜ ÇOCUKLAR YARALANDI

İlçede bir sokaktaki meydana gelen patlamada 1 kadın yaşamını yitirdi, olaylarda 2'si çocuk 4 kişi yaralandı.

İlçenin Fırat Mahallesi Çağdaş Sokak üzerinde, hendekleri kapatmaya çalışan polis ekipleri ile PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasında yer yer olaylar çıktı. Yasağa rağmen sokaklara çıkan PKK yandaşlarına güvenlik güçleri tazyikli su ve gazla müdahale etti. İlçede zaman zaman silah sesleri geldi.

SIRTINA BİLİNMEYEN CİSİM SAPLANDI

Bu arada olayların yoğun olduğu Fırat Mahallesi'nde sokakta meydana gelen patlamada 44 yaşındaki Selamet Yeşilmen yaşamını yitirirken 14 yaşındaki kızı Sevcan, 10 yaşındaki oğlu Fırat ile orada bulunan 30 yaşındaki Yılmaz Tutak yaralandı.

Yaralılar, bölgeye gelen 112 Acil Servis Ambulansı ile Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaşamını yitiren Selamet Yeşilmen'in cenazesi, aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

"KADIN PATLAMADA ÖLDÜ" İDDİASI

Mardin Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Selamet Yeşilmen'in sokakta el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdiği söyledi. Patlamanın meydana geldiği Fırat Mahallesi'nde güvenlik güçlerinin herhangi bir grup veya bir örgütle çatışmaya girmediğini belirten emniyet yetkilisi, patlamada 3 kişinin daha şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandığını belirtti.

İlçenin Hükümet Konağı Caddesi'nde evinin bahçesinde oturan Abdulhakim Aytimur da sırtına henüz menşei belirlenemeyen bir cismin sırtına isabet etmesi sonucu yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aytimur'un tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı