NUSAYBİN'DE 3 ŞEHİT VAR

NUSAYBİN'DE 3 ŞEHİT VAR

Genelkurmay Başkanlığı da saldırıyla ilgili olarak internet sitesinde şu açıklamayı yaptı:

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu, geçici köy korucusu 45 yaşındaki Adnan Durak, çocuklarının gözü önünde şehit oldu.

ÇOCUĞUNUN GÖZLERİ ÖNÜNDE

Nusaybin'in Tepealtı Köyü'nde yaşayan geçici köy korucusu Adnan Durak, çocuklarını Girmeli Mahallesi'ndeki Sağlık Ocağı'na aşı yaptırmaya götürürken, PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Durak, olay yerinde şehit olurken, PKK'lılar kaçtı. Jandarma ekipleri saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Çocuklarının gözü önünde şehit edilen Durak'ın bugün doğum günü olduğu da belirtildi.

GEÇİCİ GÖREVLE NUSAYBİN'E GİTMİŞLER

Şehit Binbaşı Turgay Çelik ile Astsubay Selçuk Karabakla'nın Bingöl'den bir süre önce geçici görevle Nusaybin'e gittikleri belirtildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı da saldırıyla ilgili olarak internet sitesinde şu açıklamayı yaptı:

"04 Nisan 2016 Pazartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmişler ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

DERİNKUYU YASTA

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristler ile girilen çatışma sonrasında şehit düşen Jandarma Astsubay Üst Çavuş Selçuk Karabakla’nın haberi memleketi Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine ateş düşürdü.

Derinkuyu’da yaşayan baba Hasan Hüseyin Karabakla’ya acı haberi İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu ve Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı birlikte verdi. İlçede şehit haberi duyulunca anne ve babasının bulunduğu evlere komşuları ve yakınları başsağlığı için akın etti.
Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, "Türk Milleti olarak hepimizin başı sağolsun. Şehit olan tüm polislerimize, askerimize ve koruculara Allah rahmet eylesin. Hayatta kalanlara Allah bol sabırlar versin. Yüreğimiz dağlandı. Tüm Derinkuyu şehidimizin evine geldi. Teröristlere lanet ediyoruz. Tekrar edilmesini istemiyoruz. Hiç kimse moralini bozmasın. Devletimiz bunun hakkından gelir. Devletimiz güçlü, milletimiz büyüktür. Türkiyemiz PKK’nın elinden mutlaka kurtulacaktırö dedi. Şehidin kardeşi Yasin Karabakla ise “ En son bir yıl önce gelmişti, o zaman görüştük. Birbirimize sarılarak ayrıldık, çok mutluyduk. Abim, müthiş bir adamdı. Benim hem anam, hem babamdı. Abim benim her şeyimdi. Takdir-i ilahi, yapacak bir şey yok. Hala inanamıyorum, şaka gibi geliyor. İnanasım gelmiyor. Görev yeri Bingöl’dü. Geçici görevle üç yer değiştirdi. Silopi, Cizre ve Nusaybin’e gitti. En büyüğümüzdü. İki çocuğu vardı. Birisi daha bir yaşında, diğeri de 6 yaşında diye konuştu.
Şehidin annesi Döndü Karabakla ise "Vatan sağ olsun. Yandı, kuzum. Daha dün akşam görüşmüştüm. Göreve çıkacağını söylemişti. O gün bir türlü uyuyamadım. Sonra haberi geldi. Kuzum, yaktı beni dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE KİMSE İNANMASIN

Şehidin teyzesi Arife Bostan da “Bu çözüm süreci mi neyse buna sakın kimse inanmasın. Olan hep çocuklarımıza oluyor. Ana ciğerleri yanıyor. Bu acıyı kimse anlayamaz. Ancak çeken bilir. Artık televizyona bakmaya korkuyoruz. Her gün şehit, patlama haberleri geliyor. Buna çözüm bulsunlar. Bu dayanacak bir acı değil şeklinde konuştu.
Astsubay Üst Çavuş’un Bingöl’den geçici görev ile Nusaybin’e gittiği öğrenildi. Şehit Jandarma Astsubay Üst Çavuş'un biri 1 yaşında, diğeri 6 yaşında iki çocuğu bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı