NUSAYBİN'DE 1 ASTSUBAY ŞEHİT 5 YARALI

NUSAYBİN'DE 1 ASTSUBAY ŞEHİT 5 YARALI

PKK'lı teröristler keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 astsubay ağır yaralandı.

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 astsubay şehit oldu.

İlçede ayrıca PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 5 asker de yaralandı.

YARALI 5 ASKERİN DURUMU BİLİNEMİYOR

Nusaybin'de kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart'ta başlatılan sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin başlattığı operasyonlar sürüyor.

Bugün sabah saatlerinde Yenişehir Mahallesi Tunç Sokak üzerinde PKK'lı teröristler keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 astsubay ağır yaralandı. Ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan astsubay, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

 

Nusaybin'de ikinci saldırı Yenişehir Mahallesi Reyhan Sokak üzerinde meydana geldi. PKK'lılar, tuzakladığı patlayıcıyı, güvenlik görevlilerin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda 5 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

VALİLİK: 385 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin Valiliği, bugüne kadar Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlarda toplam 385 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Nusaybin İlçesi merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla 14 Mart 2016 günü başlatılan faaliyetler kapsamında 18 Mayıs 2016 saat 09.00 itibariyle 385 terörist etkisiz hale getirilmiş, 371 barikat kaldırılmış, 950 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilmiştir.

Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 62 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte;1621 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, operasyon bölgesindeki ailelere 1925 adet gıda paketi yardımı yapılmış, 2602 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112'ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla Bölücü Terör Örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı