NUSAYBİN'DE 1 ASKER VE 1 POLİS ŞEHİT

NUSAYBİN'DE 1 ASKER VE 1 POLİS ŞEHİT

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde yürütülen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 polis memuru ile 1 asker şehit oldu.

Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi, kazdıkları hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart pazartesi sokağa çıkma yasağı getirildi. Operasyonların yoğun olarak sürdürüldüğü Fırat, Dicle, Abdulkadir Paşa ve Yenişehir mahallelerinde bomba tuzaklı barikatlar top atışlarıyla imha ediliyor.

Bu sabah saatlerinde Fırat Mahallesi'nde teröristlerin açtığı ateşte 1 özel harekat polisi ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Fırat Mahallesi'nde operasyonlar sırasında ise teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 1 asker şehit oldu.

Nusaybin'de şehit olan 2 güvenlik görevlisi bugün düzenlenecek törenlerin ardından memleketlerine uğurlanacak. 

3 MAHALLEYE ELEKTRİK VERİLDİ

Bu arada ilçede elektrikleri kesik olan 8 mahalleden 3'üne tekrar elektrik verilmeye başlandı. Çatışmalar nedeniyle Çağ Çağ Caddesi'nde hasar gören ana şebekenin arızalanması nedeniyle elektrik kesintilerine çatışmalara rağmen müdahale eden DEDAŞ ekipleri, Yenituran ve Yeşilkent ve Selahaddin Eyyubi Mahallelerine tekrar enerji vermeye başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı