NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında şehit olan askerlerden 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç'un Bartın'ın Kumluca Beldesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehidin evine dev Türk bayrağı asılırken...

Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonlar sırasında  PKK'nin attığı roket sonucu 3 asker şehit oldu. 

Şehit edilen 3 askerin Jandarma Uzman Çavuşlar Sinan Oruç, Serdar Yıldırım ve Hakan Duyğal olduğu bildirildi.

BARTIN YASTA

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında şehit olan askerlerden 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç'un Bartın'ın Kumluca Beldesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehidin evine dev Türk bayrağı asılırken Oruç'un ailesi gözyaşlarına boğuldu.

EVİNİN ÖNÜNDE KURAN OKUNDU

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlarda Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç şehit oldu. Bartın'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Kumluca Beldesi'nde oturan şehidin yakınlarına acı haberi Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir verdi. Oğullarının şehit haberini alan baba Sefer Oruç ile annesi Nazife Oruç gözyaşlarına boğuldu. Şehit Sinan Oruç’un 3 katlı evine ve sokağına dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin evinin önünde Kuran-ı Kerim okundu. İmam Hatip Ortaokulu'nda memur olarak görev yapan baba Sefer Oruç yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. 2011 yılında Tunceli 1'inci Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda göreve başlayan Sinan Oruç'un 2010 yılında askerden geldikten sonra iş bulamadığı için bir yıl sonra sözleşmeli uzman çavuş olarak göreve başladığı öğrenildi.

TANIDIĞIMIZ BİR ARKADAŞTI

Şehit haberiyle üzüldüklerini belirten Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, "Kumluca merkezde tanıdığımız bir arkadaşımızdı. Çok üzgünüz. Sabah saatlerinde aldık acı haberi. Hepimizin başı sağolsun, vatan sağolsun" dedi.

2. ŞEHİT ADANA'DAN

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın Adana'daki evine ateş düştü.

Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı PTT Evleri Mahallesi'nde ailesi ile birlikte oturan şehidin eşi Yasemin Yıldırım'a acılı haber askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Şehit eşi Yasemin Yıldırım, acı haberle gözyaşına boğuldu.

Oğlunun şehit olduğu haberini Aladağ İlçesi'nde haber alan acılı baba Halil Yıldırım ile eşi Teslime Yıldırım da şehidin evine geldi. Aile gözyaşlarına boğulurken, şehidin yakınları ile komşuları eve akın etti. Şehit evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı