NURİ BİLGE CEYLAN'A ŞOK SUÇLAMA

NURİ BİLGE CEYLAN'A ŞOK SUÇLAMA

Hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye kazanan "Kış Uykusu" adlı filmindeki bir sahnede 'ata işkence yapıldığı'nı savunan Prof. Dr. Orhan Kural, ünlü yönetmen hakkında bugün suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Prof. Dr. Orhan Kural, Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan 'Kış uykusu' filminde hayvanları kullandığını ve filmde hayvanlara işkence yapıldığını savunarak Ceylan hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Kural konuyla ilgili şu sözleri sarfetti;

 "Savcılığa veriyorum. İspat ederler. Filmin yapımcısı Zeynep Özbatur öğrencim. Filme giden herkes ben dahil filmi izlerken ağladık. Filmde geçen 'her hafta avcılığa gidiyorum' cümlesinde avcılığa övgü var. Filmi 16 yaşından küçük öldürülen çocuklara adadı. Keşke öldürülen hayvanlardan da bahsetseydi. Hayvanların savunanları yok, avukatları yok. Uluslararası başarı sağlamış olabilir, tebrik ediyorum ama kendisini ilah zannediyor. Biraz tevazu göstersin. Kendisiyle konuşmak istediğimde öğrencim Zeynep'te yanındaydı. 2 dakikasını ayırdı bana. 'Hertürlü şarta uyulmuştur' dedi, dinlemedi bile. Tevazu gösterip özür dileseydi böyle olmazdı. Filmdekiler kötü karaktermiş, yapabilirlermiş. Filmde yerde sürüklenerek öldürülen atı tesadüfen görmüşler ve çekmişler.. Nasıl bir tesadüf bu senaryoda var, ekip o anda hazır... Güya tavşanı uyutarak çekmişler. Ömür Gedik'e de aynı açıklamayı yapmışlar. O da mahkemede şahit olacak. İnsanlar reklam yapmak istediğimi düşünebilirler. Eleştiri alacağımı da biliyorum. Ama o hayvanları da savunacak biri lazım. 'Saddam'ın Askerleri' filminde de bir at sürüklenerek öldürülüyordu. O filmle ilgili de suç duyurusunda bulundum. Vejeteryanlar Derneği dahil destek veren birçok dernek var. Türkiye de yanımda olursa sevinirim" açıklamasını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı