NUMAN KURTULMUŞTAN ŞOK EDEN AÇIKLAMA

NUMAN KURTULMUŞTAN ŞOK EDEN AÇIKLAMA

Numan Kurtulmuş katıldığı bir iftar programında öyle bir laf etti ki, dinleyenler gülmekten kendilerini alamadılar.

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ak Parti Malatya il teşkilatının düzenlediği iftar programı ve istişare toplantısına katıldı.

GÜLÜŞMELER OLDU

7 Haziran seçimlerinde büyük oranda oy kaybederek tek başına iktidar olma şanşını kaybederek düşüşe geçen AKP'nin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, içinde bulundukları duruma " Millet bize Abdestinizi tazeleyin yola devam edin" diyerek açıklamaya çalışınca salonda gülüşmeler oldu. 2 Gün önce 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunda adı geçen Rıza Sarraf'a ödül veren Numan Kurtulmuş "Tazelenecek Abdestin" neden bozulduğuna ise hiç deyinmedi.

HAS PARTİ GENEL BAŞKANIYKEN BAŞKA AKP'DE BAŞKA KURTULMUŞ

Kurucusu olduğu HAS Parti genel başkanlığından istifa ederek AKP'de koltuk peşine düşmeden önce Erdoğan ve AKP Politikalarını en ağır biçimde eleştiren Numan Kurtulmuş AKP'ye geçtikten sonra eleştirdiği Erdoğan'ın en gözde adamlarından biri olmuş, 180 derce dönüş yaparak her konuşmasında AKP'yi en çok göklere çıkaran siyasetçi oluvermişti. 2 Gün önce adı yolsuzluk ve rüşvetle anılan Rıza Sarraf'a ödül verirken hiç ses çıkarmayan ve Sarrafı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte alkışlayan Kurtulmuş, tepkiler üzerine ertesi günü, tüm türkiye'nin ezberlediği Rıza Sarrafı "Hiç tanımıyorum, görsem bir daha yine tanımayabilirim" şeklinde izah etmişti. 

"ABDESTİMİZİ TAZELEYİP YOLA DEVAM EDECEĞİZ" DEYİNCE

Malatya il teşkilatının iftarında tüm bu gelişmelerin üzerine "Abdestimiz bozuldu, tazeleyip devam edeceğiz " diyen Kurtulmuş'un yolszuluk iddialarını mı kastettiği anlaşılamadı.

BU BİDON KAFALILAR NE ANLAR

AKP Malatya il teşkilatının düzenlediği iftar programına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Biz sandıklarda kaybettiği zaman oyunbozanlık yapanlardan değiliz. Biz milletin iradesine 'bu bidon kafalılar ne anlar' diyerek karşı çıkanlardan değiliz. Biz bu milletin iradesine saygı gösteren millet ne diyorsa onu içselleştirip o söylediği istikamette yoluna devam eden insanlarız. Herkes seçimden sonra konuştu. Bu millet ne demek istedi. Bu oyu böyle verdi ne demek istedi. Öncelikle şunu söyleyeyim: Hani şöyle bayram namazlarında sabahı kılarsınız bayrama kadar imam vaaz ederken bekleriz bazılarının böyle hafif içi geçer uyuklaya kalır. O zaman yanındaki kolundan dürter, 'Hadi kalk bakalım şöyle bir abdestini tazele de gel bakalım der' öyle mi? Millet bize dedi ki abdestinizi tazeleyin yolunuza devam edin dedi."

BİZ BAKANLIK PAZARLIKLARI ÜZERİNDEN KOALİSYON KURMA TELAŞINA KAPILACAK DEĞİLİZ

Milletin verdiği derslerden ders çıkarmanın erdemlilik ve fazilet olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Bazıları diyor ya Ak Parti'ye muhalefet görevi verilmiştir. Peki, Ak Parti'ye muhalefet görevi verildiyse diğer partilerin hepsine muhalefet görevi verilmedi de diyelim ki yüzde 13 ile yüzde 17'yle sizlere iktidar görevi mi verildi. Millet bir oy verdi bu oydan tek başına iktidar çıkmadı. İnşallah en hayırlı koalisyon çıkar. Millette bu istikamete abdestimizi tazeleyerek hizmet etme imkânını buluruz. Ama milletin bize verdiği derslerle ders çıkarmayı bilmek erdemliliktir faziletliliktir. Koalisyon şunla mı olur bunla mı olur. Şu partiyle de olur bu partiyle de olur ya da olmaz. Biz koalisyon toto oynayacak değiliz. Biz bakanlık pazarlıkları üzerinden koalisyon kurma telaşına kapılacak değiliz. Biz genel müdürlük pazarlıkları üzerinden koalisyon telaşına kapılacak değiliz. Bizim bir hedefimiz var. Yeni Türkiye yi ihya ve inşa etmek istiyoruz. Milletin hoşuna gidecek, milletin Ak Parti'ye ümit bağlamasının temel nedeni olan esası yeni Türkiye'yi kurabilecek bir koalisyon olursa ne mutlu bu koalisyonu yaparız. Yolumuza yarım kalan yolumuza devam ederiz ve inşallah bu millete çok hayırlı işler yaparız. Eğer olmadı, olmadıysa illa olacak diye de zorlama yok Allah’a çok şükür Türkiye'nin gerçekten her meseleyi demokrasiyle sandıkla aşması gibi çok büyük bir kazanımımız var büyük bir demokratik olgunluğuz var bu demokratik olgunluk içerisinde çarede var tekrar seçime gideriz ve inşallah o seçimde Ak Parti'yi tek başına iktidara getirir bu millet" diye konuştu.

REZA ZARRAB'IN İZLENME REKORLARI KIRAN VİDEO HABERİ

kaynak dha

Kaynak:Haber Kaynağı