NUMAN KURTULMUŞ'TAN FLAŞ "14 AĞUSTOS " AÇIKLAMASI

NUMAN KURTULMUŞ'TAN FLAŞ "14 AĞUSTOS " AÇIKLAMASI

Bu çerçevede, siber saldırı mı yaparlar, başka saldırı mı yaparlar... İlgili birimler çalışıyorlar, inşallah fırsat verilmeyecek" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Sorular üzerine Fetö'nün 14 Ağustos tehdidinin ne olabileceğini de yanıtlayan Kurtulmuş'un açıklamasının satırbaşları şöyle.

DEMOKRASİ NÖBETİ SAYISI

Türkiye genelinde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlayan 'demokrasi nöbetleri'nin sürdüğünü ifade eden Kurtulmuş, "Bugüne kadar, emniyet kayıtlarına göre 25 milyon vatandaşımız demokrasi nöbetine katılmıştır" diye konuştu. İstanbul'da dün düzenlenen mitinge 5 milyon kişinin katıldığını söyleyen Kurtulmuş, diğer illerdeki mitinglerle birlikte yaklaşık 10 milyon kişinin meydanlara çıktığını söyleyen Kurtulmuş, "10 milyona yakın insan eş zamanlı olarak Türkiye'nin meydanlarını doldurarak ülkesine, vatanına, bayrağına, milli birliğine sahip çıkmış, demokrasiyi benimsediğini bir kere daha dosta, düşmana göstermiştir" ifadelerini kullandı.

MEMURLARA İYİ HABER: İZİN YASAĞI BİTTİ

Açıklamasında kamu personeline yönelik izin iptallerinin sona erdiğini açıklayan Kurtulmuş, "Bugün itibarıyla kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir" dedi.

"KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK"

Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatilinin süresine ilişkin soruya, "Büyük ihtimalle Kurban Bayramı tatilimiz de 9 günlük olacak, yani cuma günü olacak ama onun kararı henüz Bakanlar Kuruluna gelmedi" yanıtını verdi.

TBMM TATİLE GİRİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de tatile gireceğini söyleyen Kurtulmuş, "Ayın 19'u itibariyle TBMM tatile girebilir. Çok büyük bir ihtimalle bir aylık bir tatil olacak. Bu sene biraz erken başlayacağız, bayram tatilinden sonra Meclis çalışmalarına yeniden başlayacak" şeklinde konuştu.

ALMANYA'YA TEPKİ: AB'YE NE OLACAK SEN ONU DÜŞÜN

Kurtulmuş'a Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in "Türkiye, 10-20 yıl AB'ye üye olamaz" şeklindeki sözleri de soruldu. "AB, kendi içerisinde çok ciddi çelişkileri yaşadığı için AB siyasetçilerinden bu tür görüşler kamuoyuyla paylaşılıyor. İngiltere'nin eski başbakanı Türkiye 3 bin yılında bile AB'ye giremez gibi sözler söylüyor. Biz de 'Siz 3 bin yılını bırakın AB ne olacak' demiştik" diyerek geçmişteki sözlerini hatırlatan Kurtulmuş, "Dolayısıyla AB kendi yapısal sorunlarını aşamamış bir kimlik içerisinde. Sen Türkiye'yi bırak... 20 sene sonra AB ne olacak onu düşün" ifadelerini kullandı.

"KANDİL'E SIĞINAN ASKERLER" İDDİASI

"186 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu personel, yani toplam 216 kişi firaridir. Onlar, kaçmıştır. Bunların içerisinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır. Bunların 9 tanesi de general rütbesindeki kaçaklardır" diyen Kurtulmuş, "Kuzey Irak'ta başka bir terör örgütünün elinde olduğu bilgisi, bizim resmi kaynaklarımız tarafından asla doğrulanmamıştır. Bunlar şu anda bizim açımızdan spekülasyon mahiyetinde birtakım sözlerdir. Ama ortada bir vaka var 216 askerin firari olduğu ortadadır" ifadelerini kullandı.

FERHAT SARIKAYA'NIN İTİRAFLARI

Kurtulmuş, Savcı Ferhat Sarıkaya'nın itirafları için ise şunları söyledi:

T"elevizyonlarda her gün her akşam konuşuyor. Bu açıklamaların hepsi aslında savcılar bakımından işlem yapabilecekleri veri oluşturuyor. Bu husus savcıların takdirinde olan bir husustur."

RTÜK'ÜN TELEVİZYONLARDAN ALDIĞI PAY DÜŞÜYOR

"RTÜK’ün reklam gelirlerinden aldığı payın düşürülmesi konunda yoğun talepler oldu. 15 temmuz akşamı Türk medyası yıldızlı pekiyi ile demokrasi sınavından mezun olmuştur. Türk medyasının bu tavrı olmasaydı darbe karşısında milletimizin sokaklara çıkması da pek mümkün olmayacaktı. Şükranımızın bir göstergesi olarak bir karar aldık ve yüzde 3’lük RTÜK'ün reklam payını yüzde 1.5’e düşürdük."

14 AĞUSTOS AÇIKLAMASI: VAZGEÇMELERİNİ BEKLEMEK SAFLIK OLUR

Kurtulmuş'a cemaate yakın isimlerin 14 Ağustos mesajları da soruldu. Kurtulmuş, "Bunların biz vazgeçtik demesini beklemek saflık olur. Türkiye'de bir darbe tehdidinin kalmadığını söyleyebilirim ama bu örgüt, Türkiye'ye zarar vermek için hareket etmeye devam edecek. Ne yapabilirler, çok yoğun bir şekilde takip ediliyor. Onun için hep söylediğimiz şeyi söylüyoruz; uyanık olacağız. Bu çerçevede, siber saldırı mı yaparlar, başka saldırı mı yaparlar... İlgili birimler çalışıyorlar, inşallah fırsat verilmeyecek" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı