NUMAN KURTULMUŞ ERDOĞAN'A ÇALIŞIYOR

NUMAN KURTULMUŞ ERDOĞAN'A ÇALIŞIYOR

Kurucusu olduğu HAS Parti genel Başkanlığından ayrılarak Başbakanlık vaadi iddiaları ile AKP geçtikten sonra eleştirdiği Erdoğan'ı göklere çıkarmakla işe başlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Erdoğan' Başkan yapmak için çalışıyor

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş 7 Haziran’daki milletvekili seçimlerinde Ak Parti’nin iyi destek göreceğini, başkanlık sistemi ve beraberinde siyasi partiler seçim yasasıyla Türkiye’deki reformların tamamlanacağını söyledi.Kurtulmuş seçilmesi garantı yerden aday olduğu Mileltvekili seçimi çalışması yerine her fırsatta Erdoğan'ı başkan yapmak için canla başla çalışıyor. AKP içerisinde Davutoğlu ve Erdoğancılar olarak ikiye ayrılan kadronun Erdoğan'cılar arasında başı çeken Kurtulmuş Erdoğan'ın Başkan olması halinde Başbakan olarak görevlendirileceği söylenen adaylar içerisinde.

MİKROFON SIKINTISI YAŞANDI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ak Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından Belde Otel’de düzenlenen toplantıya katıldı. Burada partililere seslenen Kurtulmuş konuşurken mikrofon sıkıntısı yaşandı. Kablosuz mikrofonla bir süre konuşan ve sesi iyi çıkmaması nedeniyle konuşmasını masa mikrofonuyla sürdüren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, masa mikrofonunu eline zorlandı. Bunun üzerine görevliler kablolu mikrofon bularak Kurtulmuş'a getirdi. Kablolu mikrofonun da sesini beğenmeyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş daha sonra konuşmasını yine masa mikrofonuyla sürdürdü.

5 YILDIZLI SEÇİM ÇALIŞMASI

Türkiye'nin 1982’den beri yeni anayasa konuştuğunu, yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran’daki milletvekili seçimlerinden sonra yeni anayasanın parlamentoda ortaya çıkacağını ümit ettiğini belirterek, "Yeni bir anayasayı 1982 Anayasası'nın kabul edildiği ertesi günden beri konuşuyoruz. Anayasanın felsefesi orada duruyor, o anayasa o yönüyle, o felsefesiyle bu millete aykırıdır ve bu millete dar geliyor. Bu anayasanın değiştirilmesi, başkanlık sistemi yasası, yeni bir anayasanın çıkması lazım. Türkiye'nin bir sistem değişikliğine gitmesi lazım. O da önümüzdeki seçimlerden geçiyor. Önümüzdeki parlamento Türkiye’nin siyasi ve hukuki reformlarının tamamlandığı bir parlamento olacaktır. Yeni anayasasıyla, siyasi partiler seçim yasasıyla, başkanlık sistemiyle Türkiye’deki reformları tamamlayacak olan irade inşallah sizin sayenizde Ordu halkının, Türkiye halkının desteğiyle ümit ediyorum ki önümüzdeki parlamentoda ortaya çıkacaktır. İnşallah Ordu 5’te 5 yapacak, Ak Parti iyi bir destek görecek. Ama sonuçta önümüzdeki parlamento Türkiye’nin istikametini pekiştiren bir parlamento olacak" dedi.

DOLAR'IN 2.68 TL OLDUĞU GÜN "TÜRKİYE YILDIZ GİBİ PARLIYOR" DEDİ

Savaş ve çatışmanın olduğu coğrafyada Türkiye'nin yıldız gibi parladığını da ifade eden Başbakan Yardımcısı ve Ordu Ak Parti milletvekili adayı Numan Kurtulmuş, "Bu coğrafyanın daha fazla parçalanmasını istiyorlar. Bu coğrafyanın daha fazla bölünmesini istiyorlar. Bu coğrafyada daha fazla savaşların, daha fazla çatışmaların olmasını istiyorlar. İşte tam bu noktada Türkiye yıldız gibi parlıyor. İstiyorlar ki daha fazla bölünme olsun" diye konuştu.

Numan Kurtulmuş toplatıdan sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Şarkiye Mahallesi’ndeki meslek ve sanat eğitimleri kursunun açılışını yaptı. Burada da bir konuşma yapan Kurtulmuş, meslek kurslarının önemine dikkat çekerek belediyeye teşekkür etti.

kaynak dha

Kaynak:Haber Kaynağı