NTV'de yandaşlığa dayanamayan istifa, ediyor!

NTV'de yandaşlığa dayanamayan istifa, ediyor!

NTV Kültür Sanat Editörü Hasan Cömert Gezi direnişi süresince gördüğü baskılardan dolayı istifa etti.

4 yıldır çalıştığı işinden istifa eden Cömert, bloğunda bir süredir yaşadığı sorunları ve Gezi Direnişi’ne dair izlenimlerini paylaşıyordu.

Cömert, “Gerçekler ve gerçekler” (Gezi Parkı direnişi notları – 4) başlıklı ve 23 Haziran tarihli yazısında şu ifadeleri geçirmişti:

Medya ve iktidar, utanç-kirlilik terazisine koyulsa medyanın daha ağır basacağını hepimiz biliyoruz. Akit, Yeni Şafak gibi tanımlanması bile zor, leş kağıt parçalarından bahsetmeye gerek yok. Geri kalanların da amaç-gidilen yol açısından bir farkı olmadığı aşikar. Gezi Parkı direnişini bırakın objektif olarak vermeyi önce görmeyip, sonra ‘az görüp’ ya da aksine yayınlarla bu tarihi olayın dışında kalmayı becerdiler! Gazetecilikle hiçbir ilgisi olmayan, para-güç ilişkisinin özeti olan haber kanalların karşısında sosyal medya bir zafer kazanırken, Hayat TV, İMC TV, sendika.org, Başka Haber gibi ana akım medyanın – çok – dışında olan haber organları, az sayıda güvenilir muhabir ve elbette uluslararası yayınlar iyi ki var dedik. Televizyona çıkardığı hükümet yetkilileri karşısında korkudan bir soru dahi soramayan kanallar Gezi’nin altında kaldıkça ‘bakın şimdi yayın yapıyoruz’ imajı vermeye çalıştılar ancak hem çok geçti hem de iktidardan hemen uyarı aldılar. Direniş, herkesin gazetecilik yaptığı bir sürece dönüşürken ortada dolanan yalan haberlere sığınan büyük bir kitle de var olmaya devam ediyor elbet. Olsun, onlar çirkinleştikçe biz daha da güzelleşiyoruz.”