NTV'de şok! Cem Aydın istifa etti

NTV'de şok! Cem Aydın istifa etti

NTV'de kuruluşundan itibaren görev yapan ve kanalın bilinen bir haber kanalı olmasında önemli rol oynayan gazeteci Cem Aydın son gelişmeler nedeniyle istifasını mı verdi?

Kanalın kuruluşundan bu yana Genel Yayın Grubu CEO'luğunu yürüten Cem Aydın'ın önce kanal tarafından süresiz izne yollandığı haberi geldi.  Ardından gerçek ortaya çıktı. 

Cem Aydın'ın yaşananlar nedeniyle 'çok bunaldığı' ve istifasını verdiği öğrenildi. Birikmiş yıllık izinlerini kullanan Aydın'ı kanala geri döndürmek için yoğun bir telefon trafiği devreye konuldu. Ancak Cem Aydın'ın 'artık tükendim' diyerek dönmeyeceği öğrenildi.


Cem Aydın NTV'nin kuruluşundan beri bulunuyordu. İsmi kanalla özdeşleşen Cem Aydın, 18 yıldır NTV'de görev yapıyordu. 

NTV ÖNÜNDE EYLEM, GARANTİ'Yİ PROTESTO

Gezi Parkı ile ilgili eylemleri ilk günler ekrana getirmeyen NTV çok tepki çekmişti. Geçen hafta kalabalık bir grup twtiter üzerinden örgütlenerek NTV'nin stüdyoları önünde eylem yapmış ve sosyal medya aracılığı ile Garanti Bankası'ndaki hesaplarını kapatma çağrısı yapmışlardı.

NTV, kapısının önündeki eyleme sessiz kalamamış ve haber bülteninde eylemi yayınlamıştı.

İŞTE CEM AYDIN'IN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Doğuş Yayın Grubu CEO'su Cem Aydın çalışanlara yaptığı toplantıda, yaşananlarla ilgili özür dilemiş ve şöyle demişti: "Yaşanan son gelişmelerin tüm medyayı olduğu gibi NTV çalışanlarını üzdüğünün de farkındayım. Eleştiriler büyük oranda haklıdır. Bunu herhangi bir nedenle değil vicdanımla söylüyorum. Mesleki sorumluluğumuz açısından bize düşen, olanı olduğu gibi vermektir. Dengesizlikler içinde denge arayışı tüm medyayı olduğu gibi bizi de etkiledi. İzleyicilerimiz ihanete uğramış gibi hissetti, bu konuda onları haksız bulmak mümkün değil." 

MEDYANIN UTANÇ KARNESİ: GEZİ EYLEMLERİ 

Medya Takip Merkezi (MTM), 31 Mayıs-04 Haziran tarihlerindeki TV yayınlarını kapsayan bir araştırma yapmıştı. MTM’nin, 30 TV kanalı üzerinden hazırladığı araştırma raporuna göre, TV kanallarının Gezi Parkı olaylarına ayırdığı süreler 31 Mayıs’tan 4 Haziran’a kadar yüzde 284 oranında arttı.

Kanalların ilk beş gün olaylara ayırdığı süreler ise şöyle oldu: