NTV Tarih'i kapattıran kapak!

NTV Tarih'i kapattıran kapak!

Medyada AKP ve Gezi Sansürü alabildiğine işliyor. Gezi Direnişi'ni konu alan NTV Tarih dergisi de yayımlanmadı.

Doğuş Yayın Grubu'nun yayımlamama kararı aldığı NTV Tarih dergisinin Gezi Parkı eylemlerini konu alan son sayısı okuyucularına ulaştırılacak

Doğuş Yayın Grubu tarafından Temmuz sayısında Gezi Parkı eylemlerini konu aldığı için kapatılan NTV Tarih dergisi çalışanlarının yönettiği tahmin edilen “Yaşarken yazılan tarih” adlı Facebook hesabından açıklama yapıldı. Yönetimin, son sayıyı yayımlamamasına dair “Gerek bu sayının gerekse bu dergi ekibinin hazırlayacağı daha sonraki sayıların basımı, yayımı ve net üzerinden ulaşımı için elimizden geleni yapacağız” denildi.

Açıkamada, gelişmelerin twitter’da “@yasarkenyazilan” üzerinden, facebook’ta “facebook.com/yasarkenyazilantarih” üzerinden izlenebileceği belirtildi.

“Yaşarken yazılan tarih” adlı Facebook hesabından açıklama şöyle:

Sevgili okurlar,

NTV Tarih dergisinin Temmuz sayısı, yönetimin aldığı karar doğrultusunda yayınlanmadı. Derginin yayını da durduruldu. Dergimiz “Yaşarken Yazılan Tarih” başlığıyla, Gezi eylemlerinden yola çıkarak hazırlanmış bir özel sayı niteliğindeydi. Gerek bu sayının gerekse bu dergi ekibinin hazırlayacağı daha sonraki sayıların basımı, yayımı ve net üzerinden ulaşımı için elimizden geleni yapacağız.

İşte Doğuş Yayın Grubu'na NTV Tarih dergisini kapatma kararı aldıran Temmuz sayısının kapağı: 



Gezi Parkı eylemlerini başta NTV haber kanalı olmak üzere yayın organlarında yansıtmamakla eleştirilen Doğuş Yayın Grubu’nun CEO’su Cem Aydın ay ortasında istifa etti. Ardından Doğuş Yayın Grubu Dergilerinden Sorumlu Genel Müdür Neyyire Özkan grup ile yollarını ayırmışdı.