NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ ALAN TUNUSLU: IŞİD'İN ARKASINDA TÜRKİYE VAR,HERKES BİLİYOR

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ ALAN TUNUSLU: IŞİD'İN ARKASINDA TÜRKİYE VAR,HERKES BİLİYOR

Arap Baharı’nın ardından Tunus’ta çoğulcu bir demokrasi için gösterdiği çabalardan ötürü Nobel Barış Ödülü’ne değer görülen Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü’nün bir üyesi, Ortadoğu’da yaşananlardan Türkiye’yi sorumlu tuttu, CNN yayını kesti.

 

Arap Baharı’nın ardından Tunus’ta çoğulcu bir demokrasi için gösterdiği çabalardan ötürü Nobel Barış Ödülü’ne değer görülen Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü’nün bir üyesi, Ortadoğu’da yaşananlardan Türkiye’yi sorumlu tuttu, CNN yayını kesti.

Fotoğraf: DHA

Hüseyin Abbasi (sol başta) ve Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü’nün diğer üyeleri. Fotoğraf: DHA


Hürriyet’ten Razi Canikligil’in haberine göre; CNN’e konuşan dörtlüden Tunus Genel İşçi Sendikası Başkanı Hüseyin Abassi, “IŞİD’in arkasında Türkiye ve Katar’ın olduğunu, her türlü desteği verdiklerini zaten herkes biliyor” dedi.

Bu çıkışa dörtlünün diğer üyeleri itiraz etmezken, CNN kanalının sunucusu Jonathan Mann, Abbasi’nin sözünü kesti. Mann, “Türkiye ve Katar’ın temsilcileri burada yok. Zaten bu iddiaları yalanlamışlardı” dedi ve yayına son verdi.

Abbasi, tören sırasında da, “Bugün medeniyetler arasında diyaloğa ve barış içinde bir arada yaşamaya çok ihtiyacımız var. Bugün teröre karşı savaşı mutlak öncelik haline getirmeliyiz” diye konuştu.