NİJERYA'DA BOMBALI SALDIRI 70'DEN FAZLA ÖLÜ VAR

NİJERYA'DA BOMBALI SALDIRI 70'DEN FAZLA ÖLÜ VAR

Nijerya’nın başkenti Abuja’daki bir otobüs durağında gerçekleştirilen bombalı saldırıda 70'den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ölenlerin çoğunun sabahın erken saatlerinde işlerine gitmekte kişiler olduğu belirtildi. Patlamada 120'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Patlamayı henüz üstlenen bir grup olmadı.

 

Sabah saatlerinde meydana gelen patlamalar, yolcular şehir merkezine gitmek için otobüs ve taksilere binerken gerçekleşti.


Associated Press haber ajansı, şehir merkezinden yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta gerçekleşen patlamaların, yerde 1 metrelik çukurlar açtığı ve çevrede bulunan 30’dan fazla aracı tahrip ettiğini bildirdi.BBC’ye konuşan görgü tanığı Badamsi Nyanya, 40’a yakın cesedin patlama alanından çıkarıldığını, polis ve arama-kurtarma ekiplerinin ceset parçalarını topladığını söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan görgü tanığı Mimi Daniels ise, “Otobüse binmek için durakta bekliyordum. Birden kulakları sağır eden bir patlama sesi duyduk. İnsanlar panik içinde koşmaya başladılar” dedi.

Boko Haram şüphesi

Polis, saldırının radikal İslamcı Boko Haram militanları tarafından düzenlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Boko Haram, bu yıl ülkenin kuzeydoğusunda düzenlediği saldırılarla 1500’den fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Örgüt 2011’de de başkent Abuja’da bir saldırı düzenlemiş ve Birleşmiş Milletler binasını hedef almıştı.

Nijerya hükümeti daha önceki açıklamalarında, saldırıların azaldığını ve ülkenin kuzeydoğu bölgeleriyle sınırlı kaldığını söylemişti.



Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı