NEW YORK'TA 'SESSİZ ÇIĞLIK' EYLEMİ

NEW YORK'TA 'SESSİZ ÇIĞLIK' EYLEMİ

ABD'nin New York kentinde bir grup Türk, Türkiye'de tutuklu bulunan sivil, resmi ve aydınların durumunu protesto için 'Sessiz Çığlık' eylemi düzenledi...

Balyoz davası sanıkları için eylem yaptılar

ABD'nin New York kentinde bir grup Türk, Türkiye'de tutuklu bulunan sivil, resmi ve aydınların durumunu protesto için 'Sessiz Çığlık' eylemi düzenledi. Ellerinde Türk ve Amerikan bayrakları ile New York'un kalbi sayılan Times Meydanı'nda toplanan 'Sessiz Çığlık' eylemcileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yıllarca görev yapmış subayların düzmece suçlamalar ve belgelerle hapse atıldığını savundu. 'Sessiz Çığlık' eylemcileri, hapiste bulunan subayların duygu yüklü 'Silivri Mektupları'nı okudu.

BİZLER NAMUSLU DÜRÜST ASKERLERİZ

'Balyoz Davası Esirlerinden 1981 Harp Okulu Mezunları Bildirisi' başlıklı mektupta, anayasanın, hâkim ve savcıların görevlerini nasıl tanımladığı anlatıldıktan sonra, siyasi yetkililerin kendilerini hukuktan üstün sayan açıklamalarına yer verildi. Silivri'den gönderilen mektup, 'Bizler gerçeğin yanındayız. Bizler namuslu, dürüst askerleriz. Bizler masumuz. Bu komploları düzenleyen çete elemanlarının, namuslu savcı ve hâkimler önüne çıkarılacağından eminiz. Bizler Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz. Bütün dünya da bilir ki, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleri hiçbir gücün önünde eğilip bükülmezler' sözleriyle sona erdi.

New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nda, eylemlerini bir saat boyunca sürdüren grup, ellerinde hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar içeren dövizler de taşıdı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı