NEW YORK'TA ERMENİ İDDİALARINA PROTESTO

NEW YORK'TA ERMENİ İDDİALARINA PROTESTO

Ellerinde Türk, Azerbaycan, Kırım, KKTC bayrakları ve pankartlarla Times Meydanı'nda, 42'nci Sokak ile 7'nci Cadde arasında buluşan protestocular, iddialara tepki gösterdi.

ABD'deki Ermeni lobisinin Türkiye ve Türklere yönelik sözde soykırım iddiaları, New York ve çevresinde yaşayan Türkler tarafından Times Meydanı'nda düzenlenen mitingle protesto edildi.

ASALA'NIN ÖLDÜRDÜĞÜ ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Ellerinde Türk, Azerbaycan, Kırım, KKTC bayrakları ve pankartlarla Times Meydanı'nda, 42'nci Sokak ile 7'nci Cadde arasında buluşan protestocular, iddialara tepki gösterdi. İstiklal Marşı ve Amerikan ulusal marşının okunmasıyla başlayan gösteride, Ermeni terör örgütü ASALA'nın öldürdüğü şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından çeşitli Türk derneklerinin temsilcileri konuşmalar yaptı.

Genç Türkler Derneği tarafından 10'uncusu düzenlenen 'Ermeni yalanlarına Son' mitingindeki konuşmalarda, bazı Ermeni asıllı Amerikalıların ABD Kongresi'ne seçilmesi ve oy peşine düşmelerinin ardından sözde soykırım iddialarının ABD'de gündeme geldiği savunuldu. Genç Türkler Derneği Başkanı Tulga Tekman yaptığı konuşmada Ermeni Diasporası'nın 99 yıldır aynı yalanları söylediğini kaydederek, bu yalanlara dur demek gerektiğini söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı