NEW YORK TIMES'TAN ERDOĞAN'A TWITTER ŞOKU

NEW YORK TIMES'TAN ERDOĞAN'A TWITTER ŞOKU

Erdoğan konuşmasında, "Her yerin gazete olsa ne yazar" diye seslenerek, "New York Times diye bir gazete var. Bu gazete Sultan Abdulhamit’e suikast yapıldığında heyecanla duyurmuştu

Türkiye'de muhalif basın üzerinde kurduğu sindirme ve baskı politikasını ağır bir biçimde eleştiren ünlü Amerikan Gazetesi New York Times'ı hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Mersin mitingindeki konuşmasında New York Times'ı Cumhurbaşkanına yakışmayacak bir uslup ve lisanla eleştirmişti.

"HER YERİN GAZETE OLSA NE YAZAR"

Erdoğan konuşmasında, "Her yerin gazete olsa ne yazar" diye seslenerek, "New York Times diye bir gazete var. Bu gazete Sultan Abdulhamit’e suikast yapıldığında heyecanla duyurmuştu. Rahmetli Menderes’in idamını aynı şekilde duyurmuştu. Özal’ın ölümünü bin bir hakaretle haber yapmıştı." sözleriyle gazeteyi eleştirmişti. 

YANIT JET HIZI İLE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN GELDİ

New York Times Gazetesi ise bugün internet sitesinde "Türkiye'nin seçimi Erdoğan üzerinde bir referandum" başlıklı Shreeya Sınha'ya ait bir haber paylaştı. Gazete, haberi Twitter üzerinden paylaşırken takipçilerine ilginç bir de soru sordu. Soruda, "Hangi lider Beyaz Saray'dan 30 kat daha büyük bin yüz elli odalı yere sahip?" denildi.

ERDOĞAN'IN KİBİRİNE KARŞILIK İRONİK BİR NEZAKET

Erdoğan'ın hiç bir ülke Cumhurbaşkanı tarafından kullanılmayan bir uslupla "Her yerin gazete olsa ne yazar ?" diyerek başladığı eleştirisine karşı New York Times'in nazik bir dille ama ağır bir karşılaştırma ile karşı eleştiride bulunduğu mesajında, Erdoğan'ı sarayı üzerinden Amerika ve Obama ile karşılaştırdı. Obama'nın yönettiği ülkenin milli geliri ve saray büyüklüğü ise bu paylaşım üzerine sosyal medyada tartışıldı.

İŞTE NEWYORK TIMES'İN O TWITTER MESAJI

tweet-008.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı