Nevroz Böyle Kutlandı ! 29 Ekim'de Böyle Kutlanabilecek mi?

Nevroz Böyle Kutlandı ! 29 Ekim'de Böyle Kutlanabilecek mi?

BDP İstanbul Zeytinburn'unda Nevruz'u Böyle Kutladı !

ZEYTİNBURNUN DA NEVRUZ KUTLAMALARI
 
Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) öncülüğünde Kazlıçeşme Meydanı’nda gerçekleştirilecek Nevruz kutlamaları nedeniyle sabah erken saatlerde çok sayıda polis ekibi güvenlik önlemi aldı.

Zeytinburnu'nda gerçekleşen Nevruz kutlamasına katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önce nevruz ateşini yaktı.
 
Zeytinburnu'nda gerçekleşen Nevruz kutlamasına katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önce nevruz ateşini yaktı. Daha sonra alandaki onbinlerce kişiye hitap eden Demirtaş, "2013 Nevruz'u yeni bir sürecin müjdesiyle kapımıza geldi" dedi. 
 
Kazlıçeşme Meydanı'ndaki kutlamaya BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak katıldı. 
 
"SİYASETÇİ MİSİN, DOZER OPERATÖRÜ MÜ? " 
 
'Çözüm nasıl olacak?' diyenlere, işte Kazlıçeşme Meydanı" diyen Demirtaş,"Bizler bugüne kadar verdiğimiz bütün mesajlarda Halkın Emek Partisi'nden bugüne kadar yaptığımız bütün konuşmalarda şunun altını çizdik; Kürt sorunu konuşarak, müzakereyle çözülür, dedik. Bu talebimizde ısrarcı olduk. Sizler görkemli direnişlerle bu yöntemi esas kılmak için çok uğraştınız. Kan akmasın diye, Kürt gençleri, Türk gençleri ölmesin diye, bu sorunun çözümü için uğraşıp durduk. Şimdi geldiğimiz nokta bütün bu mücadelenin, emeğin, bedellerin bir sonucudur" dedi.


 
Organizasyon nedeniyle görevlendirilen yaklaşık 7 bin güvenlik personeli, erken saatlerde alanın çevresindeki belirlenen noktalarda güvenlik önlemi aldı. Kutlamaların yapılacağı alanın içerisinde İstanbul Emniyetine bağlı Bomba İmha Uzman Ekipleri dedektörlerle arama yaptı. Oluşturulan arama noktalarında tertip komitesi görevlileri de hazır bulunuyor. Organizasyon nedeniyle meydana çıkan bazı yollar da polis ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü internet sitesi aracılığıyla trafiğe kapatılan yollarla ilgili vatandaşları uyardı.