Neremizin Büyüdüğünün Haberi !

Neremizin Büyüdüğünün Haberi !

91 KİŞİLİK KADROYA 3 BİN 633 BAŞVURU

131 KİŞİLİK KADROYA 4 BİN73 BAŞVURU

Şankı Urfa ve izmir Adliyelerinde bu gün yapılan zabit katibi alım sınavlarına rekor sayıda işsiz müraacat. ettti. Yapılan sınavda ter dökenlerin umutsuzlukları yüzlerine yansımıştı. Çünkü şanslarının % 10 bile olmadığı bir sınavda yarışıyorlardı. Üstelik bu sınavı geçeceklerin arasında sözlü mulakat da yapılacaktı.

40 KİŞİLİK İŞE 1040 BAŞVURU
 
ŞANLIURFA Adliyesi'nde görev yapacak zabit katiplerinin belirlenmesi için Adalet Bakanlığı tarafından açılan 40 kişilik kadroya, bin 40 kişi başvurdu. 
 
Adalet Bakanlığı; Şanlıurfa Adliyesi'nde görevlendirilmek üzere 40 kişilik zabıt katipliği alınacağını duyurdu. Duyurunun ardından zabıt katibi olmak için standartları uyan bin 40 kişi başvuruda bulundu. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden sabah erken saatlerde sınavın yapılacağı Şanlıurfa Anadolu Teknik Lisesi önünde toplanan adaylar, sınav öncesi de çalışmalarını sürdürdü. Adaylar, sınav koşulu olan 3 dakikada 90 ve üzerinde kelime yazabilmek için yanlarında getirdikleri klavyelerle hazırlıklarını sürdürdüğü görüldü. Adaylar sıra numaralarına göre sınav salonlarına alınarak, başarılı olmak için ter döktü. Sınav nedeniyle yaşanan yoğunluk üzerine okul çevresinde polis tarafından da önlem alındı.
 
Yetkililer, bin 40 kişinin girdiği sınavda başarılı olan adayların sözlü mülakata da alınacağını bildirdi.
 

91 KİŞİLİK KADROYA 3 BİN 633 BAŞVURU
 
 İZMİR Adliyesi ile ilçelerde görev yapacak 91 kişilik kadrolu zabıt katipliği sınavına 3 bin 633 kişi başvurdu. Adaylar, sınava girmeden önce boş klavye ve dizüstü bilgisayarlarla idman yaptı.
 
Adalet Bakanlığı tarafından açılan İzmir Adliyesi, Bölge Adliye Mahkemesi, Çeşme, Karaburun ve Torbalı adliyelerinde görev yapacak olan 91 kişilik kadrolu zabıt katipliği sınavına çoğunluğu üniversite öğrencisi olan 3 bin 633 kişi başvurdu. Sabahın erken saatlerinde sınavın yapılacağı Bayraklı Adliyesi Sosyal Tesisler önüne gelen adaylar, ellerinde monitör bağlantısı olmayan klavyelerle son çalışmalarını yaptı. İzmir dışındaki illerden de sınava girmek için gelen adaylar, kendilerine daha önceden verilen 90 kelimelik metni 3 dakika içerisinde yazıp yazamadıklarını denedi. Adayların yanındaki arkadaşları da kronometre tuttu. Adaylar tercihlerine göre sınavda F ya da Q klavye kullandı. Adaylara sınava girmeden önce İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, heyecanlarını yatıştırmak için sınavda nelere dikkat etmeleri konusunda konuşma yaptı.
 
45'erli gruplar halinde içeri alınan adaylardan, üç dakika içerisinde 90 kelime yazmaları şartı arandı. Aralarında çok sayıda üniversite mezunu ve öğrencisi de bulunan adaylar, işsizlik nedeniyle zabıt katibi olmak istediklerini söyledi. Sınavda imla kurallarına da dikkat edildi. Yarın da devam edecek olan sınava katılan adaylar, kazanmaları halinde sözlü sınava tabi tutulacak. Sınavı kazananlar İzmir Adliyesi'ne 36, Bölge adliye mahkemesi 40, Çeşme 5, Karaburun 2 ve Torbalı'ya 8 toplam 91 kişi kadrolu olarak alınacak. Kazananlar 1500 ile 1700 lira arasında maaş alacak.