NELER OLUYOR ORALARDA

NELER OLUYOR ORALARDA

Eski Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın intiharı ile ilgili yargılanan Halil Kesici beraat etti. Arkasında onlarca soru bırakan bu kuşkulu ölümde bir tek ihbarcı sıfatıyla yer alan Nurhan Önder, adaleti yanıltmak suçundan 6 ay ceza aldı ve dava

Behçet Oktay’ın kuşkulu ölümü, mahkemenin bir numaralı cinayet sanığı olarak tuttuğu Halil Kesici’yi beraat ettirmesiyle daha da karanlık hale geldi.

Çok önemli soruların yanıtları havada kaldı. Örneğin solak olan Behçet Oktay’ın kendini sağ şakağından nasıl vurduğu sorusu yanıtsızdı. Özel Harekat’taki kasasını kimin açtığı sorusunun cevabı bulunamadı. Olayın olduğu gece Kesici’yi Ankara Emniyeti’nden üç kez kimin aradığı soruşturulmadı. Yine Kesici’nin hemen olaydan sonra 500 küçükbaş hayvanı nasıl satın aldığı bilinemedi. Behçet Oktay’ın cep telefonlarının ölümünden sonra emniyetten nasıl çıkarıldığı da anlaşılamadı.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında, iddianamede “adam öldürme” ile suçlanan Halil Kesici’nin “kamuoyunu yakından ilgilendiren bazı olayları ve belgeleri açıklamaması için” Behçet Oktay’ı öldürdüğü, avukatı Mehmet Cengiz tarafından iddia edildi.

Behçet Oktay’ın bir anlık sinir nöbeti sonunda kendini öldürmesi için bir neden bulunmuyordu.

Bulunduğu konum nedeniyle çok büyük tehdit altındaydı.

Her şey 25 Şubat 2009’da, Ankara’nın Dikmen semtinde arabasının yanında başındaki tek kurşunla vurulmasıyla başladı. Behçet Oktay o gece arkadaşlarıyla yemek yemiş, içki içmiş, eğlenmiş ve eve dönerken de arabasının kara saplanmasına sinirlenip intihar etmişti.
Zor bir açıklamaydı.

Yanında bulunan  Halil Kesici’nin ruhsatsız tabancası vardı. Halil Kesici’nin her iki elinde barut izlerine rastlandı.

Ölümünden sonra Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ilk inceleme çabucak tamamlandı ve kuşku yarattı. Aynı günlerde üst düzey bir emniyet yetkilisi, daha olayla ilgili raporlar yazılmadan Behçet Oktay’ın “kara saplanan arabasına kızdığı için” intihar ettiğini açıkladı.

Behçet Oktay’ın arabasının anahtarı arabanın dışında bulundu. Bu da, arabasını hiç çalıştırmadan, yani kardan çıkmayı denemeden öldüğü anlamına geliyordu.

Behçet Oktay’ın ölümünden sonra kaburgalarında kırıklar tespit edildi. Bunun nasıl olduğu hiç soruşturulmadı ve anlaşılamadı.

Behçet Oktay’ın cep telefonu dökümleri ilk soruşturmada neden incelenmediği sorgulanmadı. Basına yansıyan iddialara göre; Ankara Zir Vadisi, Gölbaşı gibi yerlerdebulunan mühimmatların ve bombalarının esas kaynağı ile ilgili olarak askeri yetkililerle görüşmek üzereydi. Bu nedenle öldürülüp intihar süsü verilmiş olabilir mi?

Behçet Oktay’ın gittiği iddia edilen sevgilisi olay sırasında Ankara’da bile değildi, Kuşadası’ndaydı. Söz konusu hanım evinde olmadığına göre Behçet Oktay neden Dikmen’deki evine gitti? Birileri mi götürdü? Yoksa birileri oaraya gitmesini sağlayarak tuzağa mı düşürdü?

Buna benzer birçok soru cevaplanmadan, dava sona erdirildi.
 
Behçet Oktay kimdir?
 
Behçet Oktay 1957 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğdu. 1975 yılında polis kolejinden, 1978 yılında da Polis Akademisi'nden mezun oldu. Erzincan, Kars, İstanbul, Afyonkarahisar ve Bingöl illerinde görev yaptı. 23.Dönem Özel Harekat Kursunu tamamladıktan sonra, 1994-1997 yılları arasında Diyarbakır'da görev yaptı. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı görevine atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Oktay Türk Silahlı Kuvvetleri Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası'na da hak kazandı. Oktay 25 Şubat 2009 tarihinde Ankara'da aracının içinde silahla vurulmuş şekilde bulundu ancak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.