NEDİR BU BONZAİ NEDEN ÖLÜM KUSUYOR

NEDİR BU BONZAİ NEDEN ÖLÜM KUSUYOR

'Bonzai eroinden daha fazla yan etkiye sahip. Ayrıca eroine göre çok daha ucuz ve kolay ulaşılabiliyor'

Son günlerde kullananlar arasında çok sayıda ölüm olayı ortaya çıkan Bonzai adlı sentetik uyuşturucu konusunda uzmanından kan donduran açıklamalar geldi.

EROİNDEN DAHA TEHLİKELİ

DENİZLİ'de Özel Tekden Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Oflaz, son dönemde gençler arasında kullanımı artan ve ölümlere yol açan, sentetik uyuşturucu türü olan bonzainin eroinden daha tehlikeli olduğunu söyledi. 

Dr. Zeynep Oflaz, uyuşturucu madde içerikli olan ve kullanımı esnasında insan metabolizmasına çok zararları dokunan bonzainin tamamen uyuşturucu maddeden ve bazı bitkilerin yapraklarına karıştırılarak elde edildiğini belirtti. Bonzainin kullanan kişiyi bağımlı hale getirdiğini vurgulayan Dr. Oflaz şöyle dedi:

EROİNDEN DAHA TEHLİKELİ

"Bonzai, sentetik cannabinoid ismi altındaki birçok maddeden oluşur. Tamamen kimyasal bir uyuşturucu olan bonzai, bir kereden bir şey olmaz düşüncesiyle kullanan gençleri pençesi altına alır ve bağımlı hale getirir. Bonzai eroinden daha tehlikeli. Bonzai beyin hücrelerinde kısa sürede büyük hasarlara neden olurken, genetik yatkınlığı olan kişilerde şizofreni benzeri etkiler meydana getirir, hatta ölümlere neden olur. Dikkatli olun ve çocuklarınızı koruyun." 

YAN ETKİLERİ

Bonzainin geçici körlük ve geçici felç durumu gibi sonuçlar da doğurduğunu belirten Dr. Zeynep Oflaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bazı kişilerde ani kalp durmalarıyla ölümlere neden olabiliyor. Bonzai eroinden daha fazla yan etkiye sahip. Ayrıca eroine göre çok daha ucuz ve kolay ulaşılabiliyor. Ailelerin çocukları yakından izlemesinde yarar var. Çocuğa otoriter ve baskıcı değil, uzlaşıcı yaklaşmalı, fikirlerine saygı duymalı ve aile ortamında beklentisini karşılayacak girişimlerde bulunmalıyız. Anne- baba olarak. sürekli başarılı olsun diye çocuklarımızı baskı altına almak yerine onlara vakit ayırmalıyız. Çocuklarımız dışarıda takıldıkları gruplar içerisinde kendini değerli hissettikleri anda ne yapılıyorsa ona uyuyor." 

KULLANANLARIN ANLATTIKLARI 

İnternette Bonzai ile bir şekilde tanışıp deneyim yaşamışların paylaştıklarını bulabileceğiniz çok sayıda forum ya da blog var. Anlatılanların neredeyse tamamında aynı tariflere rastlıyorsunuz. Son zamanlarda basında sık sık ölüm haberlerine rastlamamız bu tip paylaşımları çok arttırmış. İşte rastgele seçtiklerimizden birini paylaşıyoruz.

BONZAİ KULLANAN DENEYİMLERİNİ ANLATIYOR (aynen kopyalanmıştır)

ukrayna,rusya gibi yerlerde marketlerde bile satilan; arkadas ortaminda ''lan legal bi ot cikmis acaip bomba bisey denemelisin'' celmeli sözler esliginde ''lan bi firttan bisey olmaz en fazla güleriz, egleniriz ne olabilir ki baska legal ot alti üstü'' deyip kovada 1 kapak olarak denedigim; sadece bir nefes aldigim ve almamin 5 dakika sonrasinda beni benden alip ölümle yasam arasindaki ince cizgiye oturtup 3 saat orda kalmami saglayan; kesinlikle, siddetle uzak durulmasi gereken bitkisel görünümünde kimyasal mallastirici, felc edici

ÜRETİCİSİ BELLİ DEĞİL AMA EVE SERVİS VAR

4 5 cesiti bulunan ve bunlarin icinde en pisi seytan ve poison olan; evinize kadar servis cektirten, ne hikmetse üreticinin kim ve hangi ülke oldugu belli olmayan madde. gecen sene denedim ilk bu zehiri. kafam ne zaman düzelcek, ya düzelmez de hep böyle kalirsam, aha ölüyom tripleri icinde 3 saat gecirdigim ama bana o 3 saati 3 yil gibi gecirten bütün vücudu resmen felc edip, uyutmayan, ayakta tutmayan, arkadasin yaptigi kahveleri icerken sanki baskasinin agzindan iciyormuscasina hicbirsey hissetirmeden dudak da dahil olmak üzre ic organlari ve belki ayiktirir düsüncesiyle sürüne sürüne dus almaya gittiginde su degmiyor ............ deyip küvet dolana kadar icinde bekleyip icine yatmanda bile sanki ruhun baskasinin bedeninde yikaniyormuscasina dis organlari uyusturup suyun deri ile temasini bile hissettirmeyen, öylece ne bir mide bulantisi ne de baska hicbirsey hisstmeden kusturan.

ÖLÜM TRİPLERİNE SOKAN

özellikle delirme ve ölüm triplerine sokan madde. serefsizim ruh bedenden ayrilip yeniden giriyor gibi bir his yaratiyor bünyede. ne yaparsaniz yapin o 2.5- 3 saat icerisinde kendinize gelemiyorsunuz. sakin acaba nasil birsey bu deyip gazlara gelip denemeyin! emin olun ki ictiginiz hicbir seye benzemiyor! gidin alin bi yarimlik vodka, üc bes bira keyfinize bakin. beyinde ve vücutta kalici tahribatin allahini yapiyor. hala kendimi toparlayamadim hep o kafa aklima geliyor ve korkuyorum. fobilerim artti.cok kisa bir süre icerisinde yasaklanmasi ve piyasadan tamamen kaldirilmasi gerekmekte. o derece!

YASAKLANMIŞ

edit: okudugum haberlere göre kullanan birkac kisinin yardimlariyla türkiyede satisi ve bulundurulmasi yasaklanmis polis operasyonlara filan baslamis. cok da iyi yapmis.

bad trip edit: ben bu olayları yaşarken bir kişi secdeye kapanmış allahla konuşuyor nolur kafam ayıksın böyle ölmeyim deyu, bir diğeri müzik olmadan 2-3 saat boyunca dans ediyor, bir diğeri porno izleyecek fakat eli enter tuşunda öyle saatlerce bekliyor bir diğer kişi de bu durumlara über süper yorumlar yapıyor rengi bukalemun gibi yaslandığı duvar gibi bembeyaz olmuş bir şekilde. ben böyle bir kafa daha önce hiç yaşamadım.

Kaynak:Haber Kaynağı