Neden 'Yedirtmeyiz' Diyemediler

Neden 'Yedirtmeyiz' Diyemediler

"Yedirmeyiz" diyemediler

ERDOĞAN BU SEFER YEDİRTMEYİZ DİYEMEDİ 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan
 İstanbul’da düzenlenen ve çok sayıda ismin gözaltına alındığı operasyon sonrası “içeriden ve dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz” şeklinde bir çok açıklamada bulundu ama henüz başbakandan; “Yedirmeyiz ya da Biz bu davanın savcısıyız” şeklinde eskiden çok sık kullandığı açıklamalar  bu sefer gelmedi.

BU SEFER "SAVCISIYIM" YERİNE "ADLİ SÜREÇ" DEDİ

Başbakan Erdoğan basın mensuplarının “operasyon”  sorularını yanıtlarken “Adli süreç neticelenmeden bir şey söyleyemem doğru olmaz” dedi. Siyasi kulislerde operasyona adları karışan bakanlar hakkında basına sızdırılan teknik takip belgeleri ve tapelerin inandırıcılığının yüksek olması neden olarak konuşuluyor. Muhalif çevrelerin Erdoğan'ın bu sefer "ben bakanlarımın arkasındayım" demesinin çok zor olduğunu öne sürüyorlar.

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç da dün açıklama yaptı ama çok dikkatli bir dil kullandı. 

ARINÇ İKİ ARADA BİR DEREDE

Cemaatle ile cemaat adına hareket edenler arasına çizgi çekip adeta onlara dönük karşı bir operasyon yapılabileceği ama kendisini cemaat adına hedef haline getirenlerle arasına çizgi çekti.

Arınç'ta Erdoğan gibi,, rüşvet ve yolsuzluğa adı karışan bakanlar için de, inkâr etmedi, "yoktur, yalandır, yedirmeyiz" diyemedi.

Kaynak:Haber Kaynağı