NAZLI ILICAK'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

NAZLI ILICAK'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

5 kişinin gözaltına alındığı ‘gazeteciler listesin’de birçoğunun da yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti.

Darbe soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkan gazeteci Nazlı Ilıcak, Bodrum’da aracıyla seyahat ederken yakalandı. Ilıcak akşam saatlerinde uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilerek Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak, sağlık kontrolü için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Ilıcak burada, 'neden gözaltına alındınız?' sorusuna, 'kendim teslim oldum' diyerek yanıt verdi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün medya ayağıla ilgişi geçtiğimiz yıl soruşturma başlattı. Savcılık soruşturmayla ilgili tahkikatın yapılması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü görevlendirdi. Araştırmalarda, FETÖ ile ilişkili bazı isimlere ulaşıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, 42 kişinin yakalanması için talimat verildi. Savcılık talimatı üzerine İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü harekete geçti. Şüphelilerin yakalanması için önceki ekipler adrese sevk edildi.

ILICAK YAKALANDI
Aranan gazeteciler arasındaki Nazlı Ilıcak İstanbul ve Bodrum’daki adreslerinde yapılan aramalarda bulunamadı. Ilıcak sabah Bodrum’da otomobilinde gözaltına alındı. Ilıcak akşam saatlerinde, uçakla İstanbul’a getirildi. Atatürk Havalimanı’nda polis aracına bindirilen Ayşe Nazlı Ilıcak, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyette gözaltı işlemi yapılacak olan Ilıcak’ın düğer şüphelilerle birlikte yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İLK AÇIKLAMASINI YAPTI
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak, sağlık kontrolü için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Nazlı Ilıcak, Milas-Bodrum Havalimanı’ndan kalkan uçakla saat 16.30’da Atatürk Havalimanı’na getirilmişti. Bodrum’dan İstanbul’a getirilen Nazlı Ilıcak, sağlık kontrolü için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Ilıcak’ı burada bazı vatandaşlar yuhalarken, Ilıcak bir gazetecinin “Neden gözaltına alındınız” şeklindeki sorusuna “Ben kendim teslim oldum” diye yanıt verdi.

Başlıksız-1

15 GÖZALTI
Operasyon kapsamında dün 5 şüpheliyi gözaltına alan Asayiş Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları gece de sürdü. Nazlı Ilıcak’la birlikte yakalanan gazeteci sayısı 15 oldu. Gözaltına alınan Hanım Büşra Erdal, Seyit Kılıç, Cemil Azmi Kalyoncu, Mehmet Gündem, Habip Güler, Cuma Ulus, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç, Bünyamin Köseli, Yakup Sağlam, Cihan Acar, Emre Soncan, Bayram Kaya, Mustafa Erkan Acar Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Başlıksız-1


YURT DIŞINA ÇIKTILAR
Polisin peşinde olduğu şüphelilerden Abdullah Abdulkadir, Ahmet Dönmez, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Kamil Maman, Mahmut Hazar, Selehattin Sevi, Turan Görüryılmaz, Ufuk Köroğu’nun yurtdışına çıktığı belirlendi.

sözcü/Habip Atam




Hakkında gözaltı kararı bulunan ve dünden beri aranan gazeteci Nazlı Ilıcak Bodrum'da yakalandı.Dünden beri didik didik aranan Nazlı Ilıcak evinde bulunamamıştı.

42 GAZETECİ İÇİN YAKALAMA KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca FETÖ / PDY örgütünün medya ayağına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında dün aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 42 medya mensubu hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. 5 kişinin gözaltına alındığı ‘gazeteciler listesin’de birçoğunun da yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti.

Bodrum’da olduğu öğrenilen ancak evinde bulunamayan Nazlı Ilıcak için Bodrum polisi seferler olmuştu. Ünlü gazetecinin bu sabah saatlerinde bulunduğu ortaya çıktı.

ARACININ İÇİNDE YAKALANDI

Polis, Nazlı Ilıcak’ın bu sabah Bodrum- Torba Kavşağı’nda bir aracın içinde yakaladığını açıkladı.

nazli-ilicak.jpg

ARKADAŞININ EVİNDE SAKLANDI

İhlas Haber Ajansı Ilıcak’ın Milas'ta yaşayan bir arkadaşının evinde saklandığını duyurdu. Nazlı Ilıcak'ın emniyet yetkilileri tarafından dün gece saatlerinde Ankara'da olduğu yönünde bilinçli olarak paylaşılan bilginin ardından daha rahat hareket etmesinin sağlandığı da öne sürüldü. Emniyet tarafından ortaya atılan “Ankara’da olduğu değerlendiriyor” açıklamalarının ardından seyahat hazırlığı yaptığı öğrenilen Ilıcak'ın kendisine ait olan 34 ZS 8735 plakalı araçla Bodrum girişindeki araç tanıma sistemine takılması sonucu takibe alındığı ve yakalandığı ortaya çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı