Nato zirvesinde Erdoğan'a Almanya engeli

Nato zirvesinde Erdoğan'a Almanya engeli

Erdoğan'ın katıldığı son Nato toplantısında,Almanya, NATO zirvesinin Türkiye’de yapılmasını engelledi” Avrupa medyasında yer aldı.

Türkiye dış politikasında son bir yıldır neydana gelen gelişmeler sonucu bir çok ülke ile başlayan gerginlik Türkiye Nato ilişkilerinede sıçradı. Dha'dan Ahmet Yıldırım'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Brüksel'de gerçekleşen son Nato zirvesinde üye ülke liderlerinin bir çoğunun karşı çıkması üzerine Türkiye aleyhine bir karar çıktığı ileri sürüldü.

ALMANYA TÜRKİYE ZİRVESİNİ ENGELLEDİ

Alman Die Welt gazetesinin üst düzey NATO yetkililerine dayandırdığı iddiasına göre , Almanya, Türkiye ile ilişkilerde son dönemde yaşanan gerginlik nedeniyle önümüzdeki yıl İstanbul’da yapılması düşünülen NATO zirvesinin gerçekleşmesine engel oldu.

ALMANYA VE FRANSA İSTEMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2016 Temmuz’unda Varşova’da yapılan NATO zirvesinde 2018 yılındaki zirvenin İstanbul’da yapılmasını önerdiğini yazan gazete, ilişkilerdeki gerginlik nedeniyle Almanya ve Fransa’nın devreye girmesiyle Danimarka, Hollanda, Kanada gibi ülkelerin öneriye karşı çıktığını duyurdu.

ERDOĞAN'A DESTEK VERİLİYOR GÖRÜNTÜSÜ YARATMAK İSTEMEDİLER İDDİASI

Die Welt, NATO çevrelerinde “Türkiye’deki iç politik gelişmeleri NATO’nun desteklediği yönünde bir izlenim vermeme eğiliminin” öne çıktığını ve kararın alınmasında bunun etkili olduğunu yazdı.

TEMMUZ AYINDA KARAR VERİLECEK

Söz konusu ülkelerin önümüzdeki yıl yapılacak zirvenin Brüksel’deki yeni NATO merkezinde yapılmasından yana olduklarına vurgu yapılan haberde, 18 NATO üyesi ülke ile Kanada’nın bu görüşü savunduğuna, Belçika’nın da zirveye ev sahipliği yapmaya hazır olduğuna yer verildi.

Konunun 25 Mayıs’ta yapılan NATO zirvesinde ele alındığı da kaydedilen haberde, gelecek yıl yapılacak zirvenin Brüksel’de olacağı yönündeki resmi kararın, temmuz ayında yapılacak NATO Dışişleri Bakanları toplantısında alınacağı öne sürüldü.

İlgili Haberler