NASA'DAN KORKUTAN ŞUBAT AÇIKLAMASI

NASA'DAN KORKUTAN ŞUBAT AÇIKLAMASI

İnsanların neden olduğu küresel ısınmanın felakete doğru gittiğine dair uyarılar gelmeye devam ediyor. Şubat

Nasa’daki uzmanlar, ortalamanın 1,35 derece üstüne çıkan sıcaklıkları 'şoke edici' şeklinde tanımladı.

KORKUTAN ARTIŞ

NASA’nın yayımladığı iklim raporunda, geçen ay kara ve okyanus genelinde kaydedilen küresel yüzey sıcaklıklarının, 1880'den bu yana görülen şubat ayı ortalamasından 1,35 derece fazla olduğu belirtildi.

SERA GAZLARINDAN KAYNAKLANAN BİR ARTIŞTIR

Weather Undergroundadlı internet sitesinde NASA'nın yayımladığı verileri analiz eden Jeff Masters ve Bob Henson, "İnsanların ürettiği sera gazlarından kaynaklanan küresel ısınmadaki uzun vadeli artışın bir başka hatırlatıcısı olan" sonuçları "Gerçekten şoke edici" olarak niteledi. Ocak ayı sıcaklıklarının, ortalamanın 1,14 derece üzerinde olduğuna işaret edilen raporda, şubat ayındaki ortalama sıcaklık artışının bir önceki aya göre 0,21 derece fazla olduğu ifade edildi.

EL NİNO HAVA OLAYLARI

Mevcut hava sıcaklıklarının Pasifik Okyanusu'nda etkili olan El Nino hava olayları nedeniyle arttığına dikkat çeken Masters ve Henson; 2016'nın Şubat ayında kaydedilen sıcaklığın, El Nino'nun en az günümüzdeki kadar sert yaşandığı Şubat 1998'deki değeri de 0,47 derece aştığını da belirttiler.

EL NİNO 50 YILIN EN BÜYÜK FELAKETİNE HAZIRLANIYOR

climate-world.gif

Büyük Okyanus'ta suların ısınmasına neden olan El Nino, yarattığı etki nedeniyle kasırgalara, şiddetli yağışlara, su baskınlarına, kuraklıklara, yangınlara ve tarım ürünlerinde kayıplara yol açıyor. Dünya Meteoroloji Örgütü, 2016 başında Büyük Okyanus'ta deniz yüzeyi sıcaklığının ortalamanın iki derece üzerine çıkabileceğini ve El Nino'nun son 50 yılın en güçlülerinden biri olabileceğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı