NASA'DAN KORKUTAN SICAKLIK UYARISI

NASA'DAN KORKUTAN SICAKLIK UYARISI

Bu yeni rekor ve diğer tüm rekorlar bize bir tek şey gösteriyor. Gezegenimiz ısınıyor ve bunun gelecekle ilgili bize verdiği mesaj çok önemli

NASA, yaptığı incelemeler sonucunda korkutucu bir açıklama yaptı. 2016 Temmuz ayının bugüne kadar ölçülmüş en sıcak ay olarak kayıtlara geçtiğini duyurdu. Böylece küresel ısınma tehlikesinde bir kesin kanıt daha netleşmiş oldu. Uzmanlar küresel sıcaklık oratalamasının giderek daha da artacağı konusunda endişeliler.

0.18 DERECE DAHA YÜKSELDİ

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), geçtiğimiz Temmuz ayının tarihin en sıcak ayı olduğunu açıkladı. Dünya genelinde kayıtları derleyen NASA'nın bilim insanları, 2016'da temmuz ayının daha önce en sıcak aylar olarak ölçülen 2011 temmuzu ve  2015 temmuzundan 0,18 derece daha sıcak geçtiğini belirtti. Uzmanlar bu değerin önemsiz gibi görünüyor olmasının yanlış bir algı yarattığını, sıcıklık artışının yüzyıllar hatta on bin yıllar  olarak değerlendirildiğinde tehlikeli bir oran olduğunun altını çizdiler.

50-80 ARASI ORTALAMADAN DAHA SICAK

Bilim insanları, ayrıca geçen ayın 1950-1980 dönemindeki küresel ortalamadan 0,84 derece daha sıcak ölçüldüğünü açıkladı.

NASA'nın baş iklim bilimcisi Gavin Scmidt, son yıllarda arka arkaya sıcaklık rekorları kırıldığını hatırlatarak, "Bu yeni rekor ve diğer tüm rekorlar bize bir tek şey gösteriyor. Gezegenimiz ısınıyor ve bunun gelecekle ilgili bize verdiği mesaj çok önemli" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı