NASA'DAN İNSANLIK TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK AÇIKLAMA

NASA'DAN İNSANLIK TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK AÇIKLAMA

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars'ta sıvı halde su tespit ettiklerini açıkladı.

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars'ta sıvı halde su tespit ettiklerini açıkladı.

Gezegen'de sıcak aylarda görülen ancak yılın geri kalan bölümünde kaybolan siyah çizgilerin, periyodik olarak akan tuzlu suların sonucunda oluştuğu ortaya çıktı.

NASA'lı araştırmacılar özellikle Mars'ta yaşanan yaz mevsiminde gezegenin üzerinde bulunan büyük vadiler ve kraterlerin içine sıvı haldeki suların aktığını belirtti. Kızıl Gezegen'in yüzeyinin ısınması ile birlikte katı haldeki buz kütlelerinin hızlı bir şekilde eridiğini ve Mars'taki ısının sıfırın altına düşene kadar da suyun gezegen yüzeyinde akışkan halde bulunduğunu açıkladı. Ayrıca bulunan suyun tuzlu oluşu donmayı geciktirdiğini ve suyun uzun süre sıvı halde kalabildiği belirtildi. Araştırmacılara göre bulunan su yer altından yüzeye çıkıyor.

NASA sözcüsü Alfred McEwen: Bu keşif belki de Mars yüzeyinde var olan yaşamı araştırmak için en iyi fırsatımız olacak. Gezegendeki yaşamın keşfine dair çok büyük bir kanıt bulsakta, yüzeydeki biyolojik hayatı anlamamız ve keşfetmemiz zor olacak." açıklamasını yaptı.

YAŞAM BELİRTİSİ

Geçmişte NASA'nın Mars programının başında bulunan Doug McCuistion, "Yeraltında kolayca erişilebilen ve serbestçe akabilen sıvı halde su bulduklarını açıklayacaklarsa, ki bu yıllardır duyduğumuz teorilerden biridir; bu Mars'taki yaşam potansiyeli ve insanların hayatını sürdürebilmesi için büyük bir bulgu olacak" demişti.

Boston Herald'a konuşan McCuistion, "Bu, hem Mars'ta yaşam bulunması hem de insanların bu gezegene gitme sürecini hızlandırması açısından oyunun kurallarını değiştirecek nitelikte bir gelişme olabilir" diye eklemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı