NASA'DAN BİR İLK; İŞTE DÜNYANIN EN NET FOTOĞRAFI

NASA'DAN BİR İLK; İŞTE DÜNYANIN EN NET FOTOĞRAFI

Şu ana kadar yayınlanan görüntüler ise hep sonradan netleştirilmiş fotoğraflardı. Şimdi bu değişti dünyanın en net fotoğrafları yayınlandı.


Biz onu  çok iyi tanıdığımızı sanıyoruz ama milyarlarca yıl yaşında olan dünyamızın gerçek görüntüsünü ilk kez göreli 100 yıl bile olmadı. Şu ana kadar yayınlanan görüntüler ise hep sonradan netleştirilmiş fotoğraflardı. Şimdi bu değişti dünyanın en net fotoğrafları yayınlandı.

EN DETAYLI FOTOĞRAFLAR

Amerikan Uzay Ajansı NASA, uzayda inci gibi parlayan dünyamızın en detaylı fotoğrafını yayınladı. Webtekno'nun haberine göre, İnsanlık olarak her ne kadar "O'nu" çirkinleştirmek için elimizden geleni ardımıza koymasak da, Dünya, evrendeki en büyük güzelliklerden birini temsil etmeye devam ediyor. NASA'nın, Amerikan Atmosfer ve Okyanus İdaresi Kurumu ile işbirliği sonrasında yayınladığı fotoğraf, bunun örneklerinden biri.

5 OCAK'TA ÇEKİLDİ

5 Ocak'ta çekilen benzeri görülmemiş fotoğraf, gezegenimizin şu ana kadar çekilen fotoğraflarından dört kat daha fazla detay içeriyor. 

Bahsi geçen görsel, Dünya'da izleme uyduları filosunun en yeni üyesi GEOS-16 (ve daha önce GOES-R) tarafından fotoğraflanmış. Fotoğraf, yakın geçmişte başlatılan Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi Kuruluşu projesi için özel olarak çekilmiş. 

HAVA GÖZLEMLERİNİN GELECEĞİ

NOAA Ulusal Hava Durumu Dairesi müdürü Louis Uccellini'ye göre bu, güzel bir fotoğraftan çok daha fazlası. Uccellini, basın toplantısında, görsel hakkında şu ifadeleri kullanıyor: "Önümüzdeki şey güzel bir fotoğraftan çok daha fazlası içeriyor. Karşınızdaki hava gözlemlerinin geleceği duruyor." 

Uccellini, "Bu tür fotoğraflarla, özellikle sıkışık dönemlerde daha doğru, daha güvenilir uyarılar ve bildirimlerde bulunulabilir" ifadelerini kullandı.

f0d7f43226e13b919e7d9dd5624c655087f5f4a0.jpeg

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KUZEY AMERİKA KAR ALTINDA OLACAK

Bu sırada değinmeden geçmeyelim: Fotoğrafa göre Kuzey Amerika, önümüzdeki günleri bolca karlı, karla karışık yağmurlu ve hatta biraz da fırtınalı geçirecek. Orada bulunan vatandaşlarımızın ve bölgeye seyahat edecek kişilerin bilgisi olsun isteriz.

İlgili Haberler