NAMAZ KILMAYANLARIN HEPSİ HAYVANDIR

NAMAZ KILMAYANLARIN HEPSİ HAYVANDIR

O zaman ben düz söyleyeyim. Ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin. Yani namazı hayvanlar kılmaz. Namaz kılmayan da hayvandır."


TRT 1'de yayınlanan Serdar Tuncer'in sunduğu "Ramazan Sevinci" programında konuşan Prof. Dr. Mustafa Aşkar, namaz kılmayanlara "hayvan" dedi. 

Yayının ardından sosyal medyada büyük tepki gören bu sözler üzerine Türkiye'de yaşayan Müslüman olmayan azınlıklar ve Müslüman olup namaz kılamayanlar büyük tepki gösterdiler. Bu sözlere başta Erdoğan olmak üzere AKP iktidarının nasıl yorum yapacağı merakla bekleniyor.

NAMAZ KILMAYAN HAYVANDIR

TRT 1'de yayınlanan Serdar Tuncer'in sunduğu "Ramazan Sevinci" programında konuşan Prof. Dr. Mustafa Aşkar, namaz kılmayanlara "hayvan" dedi.

HRİSTİYANLAR YAHUDİLER BUDİSTLER HAYVAN MI?

Mustafa Aşkar, "Alnı secdeye gelen bir varlık var mı insanın dışında? Yok. Secde eden tek varlık insan. O zaman ben düz söyleyeyim. Ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin. Yani namazı hayvanlar kılmaz. Namaz kılmayan da hayvandır."

KİMDİR

Konya’nın Karapınar ilçesinde 1963 yılında doğan Prof. Dr. Aşkar, ilköğrenimini 1974 yılında tamamladı. Aynı yerde 1982 yılında İmam Hatip Lisesi’ni bitiren Aşkar, aynı yıl ODTÜ Kimya Mühendisliği Fakültesini kazandı ve bir yıl süreyle İngilizce hazırlık okulunu tamamladı.

Bu fakülteden kendi isteğiyle 1984 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne geçen Aşkar, 1989 yılında aynı fakülteden mezun oldu.

1989-90 öğretim yılında Özel Yükseliş Koleji’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptı. Aynı yıl fakültede yüksek lisans derslerine devam etti. 1990 Mart ayında adı geçen fakülteye araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1992 yılında Molla Fenari ve Vahdet-i Vücud Felsefesi adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 1994 yılında bir yıl süreyle Milli eğitim Bakanlığı bursu ile Mısır-Kahire Üniversitesi’nde araştırmalarda bulundu.

Kahire’de Mısır Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Modern Arapça kursunu tamamlayarak, sertifika aldı. Aynı şekilde 2004 yılı yaz döneminde, Tahran’da Uluslararası Farsça Öğrenim Merkezi’nde Farsça kursunu tamamlayarak, sertifika aldı. 1

997 yılında AÜ Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Mehmed Niyazi-i Mısri el-Malatyavi Hayatı, Eserleri ve Tasavvuf Anlayışı isimli doktora tezini tamamladı.

Bu çalışma, Kültür Bakanlığı Yayınları arasında çıktı. Aşkar’ın yine, İskilipli Şeyh Muhyiddin Yavsi Hayatı, Eserleri ve Tasavvuf Anlayışı, Çankırılı Astarlızade Mehmed Hilmi Efendi gibi matbu çalışmalarının yanında, tasavvuf tarihi alanında yayınlanmış makaleleri bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı