MÜZİK KONSERİNE MÜDAHALEDE 54 GÖZALTI

MÜZİK KONSERİNE MÜDAHALEDE 54 GÖZALTI

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Valilik tarafından yasaklanan Grup Yorum konseri için eylem yapan gruplardan 54 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.Emniyet'ten yapılan yazılı açıklama şöyle:"12.04.2015 tarihinde Bakırköy ilçesinde...

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Valilik tarafından yasaklanan Grup Yorum konseri için eylem yapan gruplardan 54 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

KONSERE MÜDAHALE

Bakırköy'de İstanbul Valiliği tarafından iptal edilen Grup Yorum konserine yapılan çağrı sonrası gelmek isteyenlere ve destek verenlere polis izin vermedi. Çok sayıda çevik kuvvet polisi, metro ve metrobüs girişlerini tutarak alana gelenlerin geçişine engel oldu. Havada bir polis helikopteri de görev yaparken, polis ikaz sonrası dağılmayan gruplara boyalı mermiyle müdahale etti. Müdahale sırasında gözaltına alınanlara plastik kelepçe takıldı. Bazı göstericilerin çantalarında molotof kokteyli çıktığı öğrenildi. Ele geçirilen molotof kokteylleri olay yeri İnceleme ekipleri tarafından incelemeye alındı.

TOMA'YLA MÜDAHALE EDİLDİ

Polis, İncirli Caddesi ve Özgürlük Meydanı'ndan sahile çıkan yol üzerindeki gruplara müdahale etti. Konser için gelen gruplar İncirli Caddesi üzerinde polis araçlarını taşladı. Polis Özgürlük Meydanı'ndan sahile çıkan yol üzerinde bulunan kalabalık grupları dağıtmak için yoğun müdahalede bulundu. Gruplar caddede pankart açıp yürüyüş yaptı. Trafikte aksamalar olurken gruba TOMA tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Grup TOMA ve bir çevik kuvvet minibüsünü taşladı. 

57298_96128_12042015150846_6.jpgEMNİYETTEN YAPILAN AÇIKLAMA


"12.04.2015 tarihinde Bakırköy ilçesinde Grup Yorum tarafından yapılması planlanan konser; İstanbul Valiliği'nce, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C Maddesi uyarınca uygun görülmemiştir. İstanbul Valiliği'nin aldığı kararı tanımadıklarını beyan eden bazı gruplar, Bakırköy'de eylem yapma çağrısında bulunmuşlardır.

MOLOTOF KOKTEYLİ VE HAVAİ FİŞEK BATARYASI ELE GEÇTİ

Bakırköy İlçesine gelen gruplar barikatlar kurarak tedbir alan görevlilerimize ve çevreye taş, havai fişek ve molotoflarla saldırmıştır. Yapılan tüm ikazlara rağmen kanunsuz eylem yapan gruplara müdahale edilmiş, yapılan müdahalelerde 54 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan 65 adet molotofkokteyli ile 16 adet havai fişek bataryası ele geçirilmiştir."

SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı