MÜZEDEKİ SÜNNETE SORUŞTURMA

MÜZEDEKİ SÜNNETE SORUŞTURMA

Validen açıklama

ESKİŞEHİR Valisi Güngör Azim Tuna, müzede sünnet düğünü kokteyli yapılması nedeniyle bakanlığın soruşturma açtığını söyledi.

Vali Güngör Azim Tuna, geçen cumartesi günü sünnet düğünü yapılması nedeniyle sosyal medyada tartışma yaratan Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi'nde bugün düzenlenen Eskişehir Valiliği ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen 'Eskişehir İli Kültür Mirası Envanter Çalışması toplantısına katılan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Tuna, toplantının yapıldığı ETİ Arkeoloji Müzesi'nde müzede sünnet düğünü yapılmasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı soruşturmanın sürdüğünü hatırlatırken şöyle konuştu:

"Müzemizde zaman zaman sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Güzel etkinliklerimiz oluyor. Ama konu şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından soruşturuluyor, inceleniyor. Soruşturma bittikten sonra detaylı bir açıklama yaparız. Çok fazla bir yorum yapmak istemiyorum. Ama tabii ki müzelerin yaşayan alanlar olmasını, insanların bir takım etkinliklerde kullanılmasında fayda var. Türk Dünyası Kültür Başkenti süresince bazı etkinliklerimizi burada yapmaya çalıştık. Özellikle kültür alanıyla ilgili olanları. Tabii bu işin ucu, haddi- hududu nedir, nerede durmamız gerekir bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Arkadaşlarımızın da bu konuyla ilgili biraz daha dikkatli olması lazım. Ama şu anda zaten yasal prosedüre taşındığı için gerekli inceleme yapılıyor. Bunun neticesinde bundan sonraki uygulamalarda neyi yapmamız neyi yapmamamız gerektiği konusunda herhalde daha düzenli bir çerçeve ortaya çıkmış olacak."

Kaynak:Haber Kaynağı