MUSTAFA SARIGÜL:AZİZ YILDIRIM'A YAPILAN ZULMÜ KINIYORUM

MUSTAFA SARIGÜL:AZİZ YILDIRIM'A YAPILAN ZULMÜ KINIYORUM

.

 Sarıgül: Aziz Yıldırım'a Yapılan Zulmü Kınıyorum 

CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül, Süleyman Aslan'ın tahliyesini eleştirerek Aziz Yıldırım ve İlker Başbuğ üzerinden hükümete yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Istanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın tahliyesini eleştirdi. Sarıgül, “4,5 milyon bulunan kutularla evinde yakalananı tahliye ediyorsun. Bir kulüp başkanımızı takip ettiriyorsun, planlıyorsun, tuzağa düşürüyorsun sonra cezaevine atıyorsun buda doğru bir şey değildir. Aziz Yıldırım’a yapılan zulmü kınıyorum. 10 yıl beraber çalıştığın İlker Başbuğ'u içerde tutuyorsun" dedi.


"ERBAKAN HOCA'YA DUA ETSİNLER"


CHP Istanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Üsküdar’da vatandaşlara seslendi. Sarıgül, bugün adalet için, hukuk için Türkiye’de negatif bir gün olduğunu söyledi. Sarıgül, “Iktidar 14 yılı güllük gülistanlık gösteriyor. Bu iktidar yatsın kalksın Erbakan hocaya dua etsin. Ama Erbakan Hoca döneminde hepsi mücahitti şimdi oldular müteahhit.” ifadelerini kullandı.


YILDIRIM VE BAŞBUĞ ÜZERİNDEN HÜKÜMETE YÜKLENDİ


Hükümetin 10 sene birlikte çalıştığı eski Genel Kurmay Başkanı Ilker Başbuğ’u ceza evinde tuttuğunu söyleyen Sarıgül, “4,5 milyon bulunan kutularla evinde yakalananı tahliye ediyorsun. Bir kulüp başkanımızı takip ettiriyorsun, planlıyorsun, tuzağa düşürüyorsun sonra cezaevine atıyorsun buda doğru bir şey değildir. Aziz Yıldırım’a yapılan zulmü kınıyorum.” diye konuştu.


TOPBAŞ'A BARAJ" SORUSU


Kadir Topbaş’a sorular yönelttiğini ve cevap alamadığını aktaran Sarıgül, şöyle devam etti: “Yarın bir başka soruyu daha yönelteceğim. Şimdi buradan bir kez daha soruyorum. Sayın başkan 20 yıldan beri Istanbul’u yönetiyorsunuz. Küresel ısınmanın olduğu ortada şimdi sizden ricam şu Istanbul’a küresel ısınmayla ilgili, susuzlukla ilgili hangi tedbirleri aldınız? 20 yılda Istanbul’a kaç tane baraj yaptınız?”