MÜSLÜMANLARA TEHDİT TWITTER'İ SALLADI

MÜSLÜMANLARA TEHDİT TWITTER'İ SALLADI

Öyle bir etiket açtılar ki..

Suriye'de çıkartılan sunni gerginliğin ardından ortaya çıkan ve tüm dünyanın gözleri önünde akılalmaz bir vahşet uygulayan kökden dinci örgütlerin hristiyan Dünyası üzerinde yarattığı etki, Paris saldırısı ile patlama noktasına geldi. Bunu fırsat bilen odaklar Paris Saldırısının hemen ardından sosyal medyada fırsatı kaçırmadılar. Yapılan dehşetverici provakasyonu ise Twitter 15 dakika görmedi. İşte o ayrıntılar

MÜSLÜMANLARI ÖLDÜRÜN

Paris'te mizah dergisi Charlise Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırı sosyal medyada da büyük tepkilere neden oldu. Mikroblog sitesi Twitter'ın da dünya çapındaki bir numaralı Gündemi bu saldırı oldu. Gündemin birinci sırasında bugün dünyanın 4 bir yanından paylaşılan "Je Suis Charlie" "Ben Charlie'yim" başlıklı paylaşımlar vardı. 

2.SIRAYA KADAR YÜKSELEN TOPİC DÜNYANIN NASIL BİR GELECEK İLE KARŞI KARŞIYA OLDUĞUNUN İŞARETİ GİBİYDİ

"killallmuslims" ("Bütün müslümanları öldürün") etiketi ile açılan başlığa çok kısa sürede binlerce mesaj yağdı. Bir anda dünya çapında iki numaralı trend haline gelen başlık önceleri nefret mesajlarının odağı olsa da daha sonra tepki mesajları yağmaya başlayınca Twitter kaldırmak zorunda kaldı.

TWITTER 15 DAKİKA KALDIRMADI

Twitter'ın ise provokasyon amacıyla açıldığı düşünülen bu hashtag 15 dakika kadar bir süre kaldırmaması dikkat çekti. Başlık altına gelen yorumlarda paylaşım sitesine de büyük tepki vardı. Nitekim bir süre sonra başlık Twitter'dan silindi.

Kaynak:Haber Kaynağı