Müslüm Gürses Öldü Başımız Sağolsun Twitini Sildi

Müslüm Gürses Öldü Başımız Sağolsun Twitini Sildi

Doktorları açıkladı: Hayatta ama durumu iyi değil


Sağlık Bakanı o tweet'i sildi!

 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Twitter hesabından Müslüm Gürses ile ilgili yaptığı açıklamayı sildi.
Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ,(DHA) 01.03.2013 10:44
 
MEMORİAL Hastanesi'nde 4 aydır yoğun bakımda olan Müslüm Gürses'in hayatını kaybettiği haberlerinin yayılması üzerine, sosyal medyada başsağlığı mesajları yayınlanmaya başladı. Gürses'in ölüm haberi twitter'da da çığ gibi yayıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da twitter hesabında "Müslüm Gürses'i kaybettik. Çok üzgünüm. Başımız sağolsun. Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi. Ancak Bakan Müezzinoğlu, 19 dakika sonra bu tweet'ini yayından kaldırdı.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de twitter hesabında "Müslüm Baba!.. Mekanın cennet olsun Nur içinde yat Seni unutmayacağız. Yine milyonların kalbinden uğurlanacak, elbette unutulmayacak, hayırlı yad edilecek. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet etsin.."İlkokulu bitirdim. Gerisi yok.." Bunu diyen Müslüm Gürses milyonların kalbine taht kurdu. Mütevazı, derinlik sahibi, mahcup ve sakindi" diye yazdı.
 
BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN MÜSLÜM GÜRSES AÇIKLAMASI
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müeziznoğlu, Müslüm Gürses’in ölümüyle ilgili olarak, sosyal medyada yeralan iddialar üzerine açıklama yaptı.Bakan, Sanatçı Gürses' in ölümüyle ilgili haberin kendisine ulaşmadığını ancak durumunun kritik olduğunu bildiğini söyledi.Kırklareli’ne gelerek Vali Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çıkışta gazetecilerin Müslüm Gürses' in ölümüyle ilgili sosyal medyada yeralan haberi değerlendirdi..Bakan Müezzinoğlu," Müslüm Gürses' in akşam durumu kritikti diye duydum,ama vefatını duymadım.Eğer öyle ise sanat camiası değerli bir sanatçısını kaybetti. Ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun."dedi.
 
 
 
 
ATILAN TWİT DANIŞMANLARIN TEKNİK HATASI
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendi twitter hesabından Müslüm Gürses' in ölümüyle ilgili atılan twit'in teknik bir hata olduğunu söyledi. Müezzinoğlu,"Bizim arkadaşlar teknik bir hata yapmış. Rabbim uzun ömür versin inşallah.. İki saat önce aldığım bilgi nefes alıp verdiğiydi ve durumunun kritik olduğuydu" dediDoktorları açıkladı: Hayatta ama durumu iyi değil

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

Memorial Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, Müslüm Gürses'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. 
 
 Şener, Gürses'in yoğun bakımdaki tedavisini devam ettiğini ancak durumunun kritik olduğunu her an kaybedebileceklerini söyledi. 
 
Doktor Deniz Şener, “Müslüm beyle ilgili olarak son günlerde olan durumundan farklı bir durum yok. Genel durumu iyi değil. İyiye gitmiyor. Uzun süren bir yoğun bakım sürecini beraber yaşadık. Halen yoğun bakımda. Makine desteğiyle birlikte hayatını sürdürmekte. Genel durum itibariyle iyi değil. Kaybedebiliriz. Ancak şuanda bir beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Genel durum itibariyle geçen süreci de düşünürsek durumunun iyi olmadığını ve özellikle son günlerde iyiye gitmediğini görüyoruz. Kaybedebiliriz, bu risk oldukça yüksek. Ama şu anda makinelerin desteğiyle hayatını sürdürmekte" dedi.
 
"MAALESEF ARZU ETTİĞİMİZ İYİLEŞMEYİ SAĞLAYAMADIK"
 
Bir gazetecinin "Hangi organlarında sorun var?" şeklindeki sorusuna doktor Deniz Şener, “Akciğer sorunumuz tam olarak çözülemedi. Akciğer makinesiyle solunum desteği yapıyoruz. Kanını oksijenlendirerek bu özel bir makine, onun sayesinde akciğerlerin görevini makineyle sürdürüyoruz. Kolunu bacağını oynatıyor. Ancak bilinci yerinde değil. Solunum desteğini sürdürüyoruz. Tedavisi yoğun bakım şartlarında devam etmekte" diye cevap verdi.
 
“Menajerinin verdiği bilgiye göre beyin ölümü gerçekleştiği söyleniyor?" şeklindeki soruya ise Şener, “Beyin ölümü için kriterler vardır. Bu kriterler içerisinde beyin ölümü gerçekleşmiş değil. Ama bulgularımız, genel durumunun kötü olması nedeniyle böyle bir algılama ve değerlendirme yapılmış olabilir" şeklinde yanıt verdi.
 
“Sanatçının durumunu kritikleştiren enfeksiyon kapması mıdır yoksa başka bir sebep mi var?' şeklindeki soruya ise Deniz Şener, “Uzun süren bu yoğun bakım süreci içersinde pek çok komplikasyonla uğraştık. Böbrek yetersizliği, karaciğer yetersizliği, akciğerlerindeki sorunlar, uzun sürecin getirmiş olduğu enfeksiyonlar. Vücut direnci nedeniyle uygulanan tedaviye rağmen bir problemi çözdük başka bir sorun çıktı. dolayısıyla yapılacak tıbbi tedavi olarak yapılması gereken her şey sonuna kadar yapıldı. Ancak kişinin direnciyle ilgili. Maalesef arzu ettiğimiz iyileşmeyi sağlayamadık" şeklinde yanıt verdi.
 
GÖZYAŞLARI İÇİNDE GELDİ
 
Çıkan haberler üzerine Gürses'in eşi Muhterem Nur da hastaneye geldi. Ağladığı görülen Nur, girişte basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.