Müslüm Baba'nın Memleketin de Yas

Müslüm Baba'nın Memleketin de Yas

Ünlü arabesk sanatçısı Müslüm Gürses'in ölümü memleketi Şanlıurfa'da büyük üzüntüye yol açtı.

 
Hemşehrileri Müslüm Baba'ya ağlıyor

Ünlü arabesk sanatçısı Müslüm Gürses'in ölümü memleketi Şanlıurfa'da üzüntüye yol açtı. 

Ali LEYLAK- Ömer PINAR ŞANLIURFA 
 
ŞANLI URFA'DA YAS

 Gürses'in ölüm haberinin ardından ünlü sanatçının fotoğrafları ile donatılmış olan kahvede toplanan hayranları, "O arabeskin babası ve hemşehrimizdi. Yeri doldurulamayacak bir ismi kaybettik, Allah rahmet eylesin" dedi.
 
Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde dünyaya gelen ve arabesk müziğin babası olarak ün kazanan Müslüm Gürses'in 4 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğinin açıklanması, memleketinde bulunan hayranlarını yasa boğdu. Gürses'in ölüm haberini alan hayranları, ünlü sanatçının fotoğrafları ile donatılan ve sürekli olarak eserlerinin çalındığı Atatürk Mahallesi'ndeki kahvehanede bir araya geldi. Gürses'in çocukluğundan günümüze kadar değişik yıllarda çekilen fotoğraflarının süslendiği kahvede toplanan hayranları, televizyonlardan gelişmeleri takip etti. Gürses'in ölümü ile büyük üzüntü yaşayan hayranları, "Arabeskin babası olan Müslüm Gürses, hemşehrimiz olmasından dolayı gurur kaynağımızdı. Müslüm Baba'nın ölümü bizleri çok üzdü. Eserleriyle herkesi coşturup, hüzünlendiren bir sanatçının aramızdan ayrılması bizler için çok kolay olmayacak. Yeri doldurulamayacak olan Müslüm Baba'ya Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.
 
FISTIKÖZÜ KÖYÜNDE DE YAS VAR

Gürses hayranı olan ve işlettiği kahvehanenin duvarlarını ünlü sanatçının fotoğrafları ile donatan Ömer Burkankol ise, "Müslüm Gürses herkesin ortak değeri ve arabesk tutkunlarının da babası gibidir. Ona olan sevgimiz ve hayranlığımızdan dolayı kahvemizi Müslüm Gürses fotoğrafları ile süslemiştik. Müslüm Gürses hayranlarının ortak adresi gibiydi burası. Şimdi onu kaybetmenin üzüntüsüyle burada toplanmış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu.
Son olarak geçen yıl Nisan ayında hayat arkadaşı Muhterem Nur ile birlikte geldiği memleketinde konser veren Gürses'in ölüm haberi doğum yeri olan Halfeti'nin Fıstıközü Köyü'ndeki yakınlarını da üzüntüye boğdu.
 
 
ORHAN GENCEBAY SÜRECİ ANLATTI 
 
Orhan Gencebay, Müslüm Gürses'in vefat haberinin ardından CNN Türk'e konuştu. 

 Müslüm Gürses'in çok hassas bir sanatçı olduğunu söyleyen Orhan Gencebay, sanatçı için anjiyo randevusunu kendisinin aldığını ve anjiyo olmak istemeyen Gürses'in "Orhan Baba'ya ayıp olur" diyerek anjiyoya girdiğini anlattı;
 
 
 
İLK TÖREN YARIN REŞİT REY'DE YAPILACAK
 
Yaklaşık 4 aydır tedavi gördüğü hastanede bugün yaşamını yitiren Müslüm Gürses için yarın ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek. 
Müslüm Gürses'in menajerlerinden Ahmet Koç, "Resmi bir açıklama değil. Sanatçı için yarın Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir anma töreni düzenleyeceğiz. Tüm sanatçı dostları ve sevenleriyle birlikte sabah 10:00'da düzenleyeceğiz. Gerekli hazırlıkları yaptık" dedi.