MÜSİAD CUMHURİYET GAZETESİNİ BÖYLE HEDEF GÖSTERDİ

MÜSİAD CUMHURİYET GAZETESİNİ BÖYLE HEDEF GÖSTERDİ

Müsiad Kocaeli Şube Başkanı ve dernek temsilcilerinin de bulunduğu Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri

FRANSA'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırının ardından İzmit'te aralarında Müsiad Kocaeli Şube Başkanı ve dernek temsilcilerinin de bulunduğu Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi ve Charlie Hebdo dergilerini yaktı.

100 KİŞİLİK KALABALIK

İzmit'te Sabri Yalım Parkı'nda buluşan ve sayıları 100'ü aşan grup, burada ellerinde pankartlarla bir süre slogan attı. 'Müminler kardeştir, kafirler kelleştir', 'Müslümana uzanan eller kırılsın' sloganı atıp zaman zaman tekbir getiren grup 'Canlar sane feda Ya Resulullah', 'Peygambere hakaret düşünceleri ifade özgürlüğü değildir' pankartları taşıdı.

MÜSİAD BAŞKANI BASIN BÜLTENİ OKUDU

Grup adına Müsiad Kocaeli Şube Başkanı Recep Bilal Şengün bildiri okudu. Bu olayın İslam'a bağnazca bakanlara kendilerini anlatma fırsatı verdiği kaydedilen bildiride şöyle denildi:

"Elbette İslam'ın kutsallarına, muazzez peygamberimize çirkin yakıştırmalar canımızı yakıyor. Muhataplarımız, belki de bunların bizim için ne kadar anlamlı olduklarını anlayamıyorlar. Veya özellikle anlamak istemiyorlar. Bir kısmının da özellikle kaşımadan haz aldığı da ortada. Ancak bazı medya unsunlarının inatla saygısızlığa devam ettiğini ibretle izliyoruz.

BİZİ İNCİTECEĞİ ANLATILMALI

İnsanca olan bir eleştiri ile hakaret arasındaki ince çizgi onlar için bir özgürlük meselesidir. Batılı siyasetçilere, medya mensuplarına toplumların dine bakışlarının ve kutsallara yaklaşımlarının farklı olabileceği anlatılmalı. Hz.İsa, Hz. Meryem veya Hz. Musa'ya yapılacak bir hakaretin de bizi inciteceği anlatılmalı."

Bildirinin okunmasının ardından bir grup, yere koydukları Cumhuriyet Gazetesi ile Charlie Hebdo dergilerini yaktı. Kalabalık daha sonra dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı