Mursi'ye seyahat yasağı! Tahrir yine kazandı

Mursi'ye seyahat yasağı! Tahrir yine kazandı

Mısır'da ordu, Mursi ve üst düzey yetkililer için seyahat yasağı getirdi

Mısır ordudan gelecek açıklamayı beklerken, Mursi’nin danışmanlarından “Darbe Yolda” açıklaması geldi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin danışmanları, "Darbe yolda" açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Mursi uzlaşı hükümeti önerisinde bulunarak, destekçilerine askeri darbeye karşı şiddete başvurmadan mücadele etmeleri yönünde çağrıda bulundu. 

Değişik kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise, Mısır Ordusu, Mursi başta olmak üzere partinin üst düzey yöneticilerine yurtdışı yasağı koyduğu iddia edildi. 

Mısır’da ordunun Cumhurbaşkanı Mursi’ye verdiği süre biterken Mısır Silahlı Kuvvetleri’nin resmi Facebook sayfasından yapmış olduğu açıklamada Genelkurmay başkanının, ülkenin dini, milli, politik ve gençlik liderleriyle bir toplantı düzenlediği ve toplantı biter bitmez bir açıklama yapacağı bildirildi.

Mursi karşıtlarının Tahrir Meydanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde, Mursi’yi destekleyenlerin ise Rabiatül-Adeviyye Meydanı ile Kahire Üniversitesi önünde bulunan Nahda Meydanı’ndaki bekleyişleri sürüyor.

Bugün Ordu’nun üst düzey yetkilileri tarafından yayınlanan “Son Saatler” başlıklı bir bildiride düzeni tekrar sağlama sözü verilmiş ve gerekirse teröristlere ve aptallara karşı kan dökülebileceği uyarısında bulunulmuştu. Bildiri açıkça savaşa çağrı olarak değerlendirilmiş ve Mursi tarafından demokratik bir şekilde seçildiği gerekçesiyle reddedilmişti.