MÜJDAT GEZEN'İN "DİKTATÖR" FİLMİ VİZYONDA

MÜJDAT GEZEN'İN "DİKTATÖR" FİLMİ VİZYONDA

MÜJDAT Gezen'in yazıp yönettiği ve rol aldığı, önümüzdeki kasım ayında vizyona girmesi beklenen 'Diktatör' adlı filmin galası Eskişehir'de yapıldı.

MÜJDAT Gezen'in yazıp yönettiği ve rol aldığı, önümüzdeki kasım ayında vizyona girmesi beklenen 'Diktatör' adlı filmin galası Eskişehir'de yapıldı.

YAZLIK SİNEMA GÖSTERİMİ

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin 'Sokağa Çıkın Sinema Geliyor' adıyla hayata geçirdiği yazlık sinema gösterimleri kapsamında Müjdat Gezen'in 'Diktatör' filminin galası İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda yapıldı. Galaya Müjdat Gezen, Odunpazarı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Kazım Kurt ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptığı konuşmada Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra farklı bir politikayla iç savaşa doğru sürüklendiğini, bunun bir an önce demokratik yollarla düzene sokulması gerektiğini söyledi.

EN BÜYÜK KATİL VE FAŞİSTİN HİKAYESİ

Sokak Sinemaları etkinliği kapsamında Diktatör filminin galasını gerçekleştirdiklerini belirten Kazım Kurt, "Bu yıl Türkiye'nin en değerli sanatçılarından, en büyük ustalarından birisi sayın Müjdat Gezen bizi onurlandırıyor. Film dünyanın en büyük faşisti, en büyük katili Hitler'in hikayesini anlatıyor. Allah'tan Türkiye'de böyle cumhurbaşkanları yok, Allah'tan biz böyle kötü olaylar yaşamayız, biz böyle kötü günler görmeyiz inşallah" dedi.

BU KADAR DENGESİZ BİR ÜLKEDE

Sanatçı Müjdat Gezen de konuşmasında sunucunun kendi için 'Denge takıntısı vardır' dediğini anımsatarak, "Denge takıntısı vardır dedi ama bu kadar dengesiz bir ülkede takıntı olsa da olur olmasa da olur. Ben Eskişehir'i çok severim. Sadece Yılmaz abinin aile dostum olmasından dolayı değil. Eskişehir halkının demokratik duruşuyla da ve hem Anadolu Üniversitesi'nin hem burada faaliyet gösteren belediyelerin çok iyi çalışmalarından dolayı da Eskişehir'e ne zaman gelsem hep mutlu dönmüşümdür" dedi.

DİĞER FİLMLERİMDEN FARKLI
 
Diktatör filminin daha önceki filmlerinden farklı olduğunu ifade eden Müjdat Gezen konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu akşam izleyeceğiniz filmi hiç Gırgıriyelere benzemiyor. Ben öğrencilerim için yaptım bu filmi. İzleyeceğiniz tüm oyuncuların hepsi benim öğrencilerim. Onların kamerayla tanışmalarını istedim. Fakat filmi seyreden işletmeciler Kasım ayında vizyona almak istiyorlar filmi. İlk defa nasılsa kısmet Odunpazarı Belediye Başkanı bir telefonu üzerine Eskişehirlilere nasip olu. Ben de ilk defa seyredeceğim."
 
UĞUR DÜNDAR'DA OYNUYOR
 
 
Yapılan konuşmaların ardından filmin gösterimine geçildi. Adolf Hitler'in hayatının esrarengiz yönlerini anlatıldığı, Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği filmde Müjdat Gezen'in yanısıra Ahmet Saraçoğlu, Atilla Sarıkayalı, Barış Hayta, Ercan Bostancıoğlu, Ferdi Merter, Günay Karacaoğlu, Hakan Eke, İlhan Daner, İlker Ayrık, Mehmet Tuncalli, Mustafa Alabora, Şevket Çoruh, Uğur Dündar gibi isimler yer alıyor.
 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı