MÜHÜRLENEN MADEN OCAĞINDA FACİA

MÜHÜRLENEN MADEN OCAĞINDA FACİA

Selim Öcal ile Emin Gürdal, Nevşehir Devlet Hastanesi'nden, Tuzköy Havalimanı'na gelen ambulans uçakla Ankara Numune Hastanesi'ne sevkedildi.

OCAK DAHA ÖNCE KAPATILMIŞ

Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Gümüşyazı Köyü yakınlarındaki maden ocağındaki patlamada yaralanan Selim Öcal ile Emin Gürdal, Nevşehir Devlet Hastanesi'nden, Tuzköy Havalimanı'na gelen ambulans uçakla Ankara Numune Hastanesi'ne sevkedildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeye göre grizu patlaması görülen ocağın gerekli koşullara uygun olmadığı gerekçesi ile daha önce kapatıldığını bildirirken şöyle dedi:

"Orada bir kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kendilerini inşallah arayacağım. Yaralılarımız da var, 2'sinin yanık oranı yüksek. Diğerlerinin durumunun iyi olduğunu öğrendik. Sayın Valimiz ile de sürekli haberleşiyoruz. Bu ocak, Maden İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemelere göre, kapatılan ve çalışmalarını uygun bulmadığımız bir ocak. 

Türkiye’de, yaptığımız denetimlerde özellikle işçi sağlığı ve iş güvenliği denetimlerinde mutabık kaldığımız 114 maden ocağını kapattık. Bu onlardan bir tanesiydi. Maden İşleri Genel Müdürlüğümüzden 3 kişilik heyet geliyor. Ocaktaki çalışmalar, eğer o eksikleri düzeltmek için yapılan bir çalışma ise bunu biz makul görürüz, ama bu inceleme sonucunda belli olacaktır. Üretimi yapmak için bizden izinsiz girmişlerse bunun müeyyidelerinin ağır olduğunu söylemem. Her zaman söylediğimiz gibi işçi sağlığımızın, işçi güvenliğimizin sağlanması lazım. Ondan sonra da çalışmalara girmemiz gerekiyor. Ben tekrar taziyelerimi bildiriyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı