Muhtar, kapalı  köy yolunu açtırmak için öyle birşey yaptı ki...

Muhtar, kapalı köy yolunu açtırmak için öyle birşey yaptı ki...

Muhtar görevden uzaklaştırıldı...

 BİTLİS’in Hizan İlçesi'nde köyünün yolunu ulaşıma açtırmak için asılsız ihbar yapan Oymapınar Köyü Muhtarı Rahmi Güzel, durum ortaya çıkınca görevden uzaklaştırıldı.

Bitlis'te 15 gün önce etkili olan yoğun kar yağışı sonrası birçok köy yolu gibi Hizan İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Oymapınar Köyü'nün yolu da ulaşıma kapandı. Köy Muhtarı Rahmi Güzel, köylerinin hemen yanındaki dağlık alanda 7 kişinin donmak üzere olduğunu ve yollarının bir an önce açılmasını istedi. Bunun üzerine karla mücadele ekipleri, Oymapınar Köyü'ne doğru yola çıktı. Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrası köye ulaşan ekipler, 7 kişinin donmak üzere olduğu ihbarının asılsız olduğunu öğrenip, durumu Hizan Kaymakamı Sedat İnci'ye bildirdi. Bunun üzerine asılsız ihbar yapan Muhtar Güzel hakkında işlem başlatıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ni de vekaleten yürüten Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Güzel'in görevden uzaklaştırıldığını belirterek şunları söyledi:

"Kar yağışı ile birlikte yolları kapana köylerden ekiplere hasta ihbarlarının yanında Hizan’a bağlı Oymapınar Köyü'nden de 7 kişinin donmak üzere olduğu ve yolun açılması gerektiği ihbarı geldi. Köy Muhtarı Rahmi Güzel'in ihbarı üzerine ekipler zorlu şartlarda açtıkları Oymapınar Köyü'ne ulaştı. İhbarın asılsız olduğu orada ortaya çıktı. Bu durum kaymakamlığa bildirilince kaymakamımız da muhtar Güzel'i görevinden uzaklaştırdı. Bu tür asılsız ihbarlardan dolayı asıl ihtiyaç olan bölgelere ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz."

dha/dea